NAKON SUDARA VOZOVA U PODZEMNOM TUNELU: Akcija spašavanja u Beogradu u kojoj je učestvovalo... (VIDEO)

(...) 25 vatrogasaca koji su povrijeđene izvukli iz tunela.

  • Regija

  • 18. Maj 2024  18. Maj 2024

  • 0

U podzemnom tunelu u Beogradu došlo je do sudara putničkog i teretnog voza, pri čemu su četiri osobe povrijeđene i prevezene u Urgentni centar. Na mjestu nesreće pregledano je devet osoba, kojima su konstatovane lakše povrede, te su nakon pregleda pušteni kući. Među povrijeđenima su još četiri putnika iz Beo voza, od kojih su dvoje zadobili teže povrede.

U akciji spašavanja učestvovalo je 25 vatrogasaca koji su povrijeđene izvukli iz tunela. Ministar policije Ivica Dačić izjavio je da su povrijeđeni evakuisani kroz evakuacioni izlaz nedaleko od stanice "Pančevački most", prenose agencije.

Pristup evakuacionom izlazu bio je otežan, što je onemogućilo vozilima hitne pomoći da priđu povrijeđenima. Vatrogasci su na licu mjesta pružili prvu pomoć povrijeđenima, a potom ih iznijeli iz tunela do ekipe hitne pomoći.

Policija je objavila snimak spašavanja, a detalji incidenta se i dalje istražuju. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...