NA TELEVIZIJAMA MOLITVA ZA IRANSKOG PREDSJEDNIKA: Objavljeni prvi snimci s mjesta helikopterske nesreće (VIDEO)

Iranska državna televizija emitira molitvu za predsjednika. Iranska novinska agencija Fars je pozvala Irance da se mole za Raisija.

  • Svijet

  • 19. Maj 2024  

  • 2

"Jedan od helikoptera iz skupine koja je prevozila iranskog predsjednika Ebrahima Raisija grubo je prizemljio, a spasilačke ekipe su na putu prema mjestu događaja, rekao je iranski ministar unutarnjih poslova Ahmad Vahidi.

"Helikopter je prisilno sletio zbog lošeg vremena. Treba će vremena da spasilačke ekipe stignu do mjesta nesreće. Stupili smo u kontakt sa suputnicima predsjednika, ali je komunikacija otežana i nemamo točne informacije", dodao je.

Iranska državna televizija emitira molitvu za predsjednika. Iranska novinska agencija Fars je pozvala Irance da se mole za Raisija.  

Iranski Crveni polumjesec poslao je dronove da pomognu u lociranju helikoptera, rekao je Babak Mahmoudi.

Dodao je da se nesreća dogodila u području Kalibara i Warzghana.

“Dronovi Crvenog polumjeseca i spasilački timovi raspoređeni su na lokaciju. Također istražujemo što se dogodilo", dodao je Mahmoudi.

"Izvješća pokazuju da se dogodila nesreća i svi timovi bi trebali biti na mjesta događaja kako bi sproveli istragu", rekao je.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...