SDA OBJAVILA: "Ovo je naš kandidat za načelnika Lukavca..."

Zvanične potvrde o budućim kandidatima za gradonačelnika Lukavca, osim iz SDA, još uvijek nema.

  • Politika

  • 19. Maj 2024  

  • 2

Gradski odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Lukavac jednoglasno je odlučio da njihov kandidat za gradonačelnika Luklavca na predstojećim lokalnim izborima bude Fahrudin Skopljak, trenutno delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

"Odluka je donesena jednoglasno. Fahrudin Skopljak je dugododišnji član SDA, osoba koju svi poznajemo i čija biografija nikad nije bila dovođena u pitanje. 

Sudeći po reakcijama, vidimo da je kandidatura Skopljaka na poziciju budućeg gradonačelnika naišla na odobravanje ne samo članstva stranke, već i mnogih građana", kazao je za Politicki.ba Irfan Halilagić predsjednik Gradskog odbora SDA Lukavac. 

Osim aktuelnog gradonačelnika Edina Delića iz Socijaldemokrata BH, za koga se očekuje da će se kandidirati za još jedan gradonačelnički mandat, na predstojećim lokalnim izborima, uz  kandidata SDA, mogla bi se naći još dva kandidata, tačnije, jedan kandidat i jedna kandidatkinja. 

Dajana Čolić, nekadašnja izuzetno agilna ministrica zdravstva u Vladi TK, zastupnica u Parlamentu FBiH, najvjerovatnije mogla bi biti kandidatkinja Demokratske fronte za gradonačelnicu Lukavca, dok bi, prema nezvaničnim informacijama, dr. Kenan Omerdić vijećnik SDP-a u Gradskom vijeću Lukavac, trebao biti kandidat više stranaka za poziciju gradonačelnika.

Zvanične potvrde o budućim kandidatima za gradonačelnika Lukavca, osim iz SDA, još uvijek nema. 

(Politički.ba)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...