ISOVIĆ RAZGOVARAO SA MENNUTI: Puna podrška SAD Poreznoj upravi FBiH

Razgovarali o naporima usmjerenim na poboljšanje funkcionalnosti i modernizaciju

  • Ekonomija

  • 21. Maj 2024  21. Maj 2024

  • 0

Zamjenica šefa Misije Ambasade SAD Deborah Mennuti sastala se danas s direktorom Porezne uprave FBiH Šerifom Isovićem s kojim je razgovarala o naporima usmjerenim na poboljšanje funkcionalnosti i modernizaciju te institucije.

"Porezna uprava FBiH ključna je za fiskalnu stabilnost FBiH i pokazala je dobre rezultate u borbi protiv sive ekonomije.

Kako bi podržao važan rad PUFBiH, krajem prošle godine USAID je pokrenuo petogodišnju aktivnost za pomoć PUFBIH u optimizaciji internih procesa, poboljšanju i digitalizaciji usluga usmjerenih na poslovanje i provedbi reformi koje su u skladu s najboljom međunarodnom poreznom praksom", saopćila je Američka ambasada u BiH, strateški saveznik i najvažniji prijatelj BiH, na platformi X.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...