HIMALAYA JE NAJSKUPLJA TORBA NA SVIJETU: Prodata je za vrtoglavih...

Izrađena je od kože krokodila Niloticu i prilagođne boje kako bi se postigla njegova prepoznatljiva gradacija, Hermes Himalaya Birkin je sveti gral za svakog kolekcionara torbica.

  • Šareni svijet

  • 22. Maj 2024  22. Maj 2024

  • 0

Himalaya je najskuplja torba koja postoji, a predstavio ju je francuski proizvođač luksuzne robe Hermes. Cijena ove torbe dostiže i 450.000 dolara. 

Izrađena je od kože krokodila Niloticu i prilagođne boje kako bi se postigla njegova prepoznatljiva gradacija, Hermes Himalaya Birkin je sveti gral za svakog kolekcionara torbica.

"Razlog zašto je ova torba toliko vrijedna je taj što je potpuno ručno obojena", kaže Daniel Englander, stručnjak za VIP Relations tim na sajtu za preprodaju luksuznih proizvoda Fashionphile.

Način na koji su obojene oponaša snijegom prekrivene vrhove Himalaja, a sve je rađeno ručno… Što znači da nikada nećete vidjeti isti uzorak na torbama.

Iako bi ove jedinstvene torbe vjerovatno bile po vrtoglavoj cijeni u Hermesovim trgovinama, samo najvažnijim klijentima kuće nudi se prilika da ih kupe.

Odabranim slavnim ličnostima pružena je prilika da kupe jedan od "vrlo ograničenog broja" Himalaya Birkina torbica koje ova kuća proizvodi godišnje.

Ikona Diamond Hermès Himalayan Birkin najskuplja je torbica ikada prodata na aukciji po cijeni od 450.000 dolara. Hermesove Himalaya torbe su ujedno i najskuplje koje se prodaju putem privatne prodaje u Sotheby'su.

Ova torbica je u vlasništvu poznatih ličnosti poput Jennifer Lopez, Kim Kardashian i Victoria Beckham.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...