SUPA KAO RUČAK, PRIJEDLOG ZA SVAKI DAN: Brzo, jednostavno, a prije svega ukusno, sa komadićima piletine...

(...) i gljivama.

  • Gastro

  • 23. Maj 2024  23. Maj 2024

  • 0

Sastojci: 

500 gr gljiva po želji 

300 gr pilećih prsa

1 luk

2 čehne bijelog luka

1 vezica povrća za supu

200 ml vrhnja za kuhanje

maslinovo ulje

so i biber

Priprema: 

1. Na maslinovom ulju popržite piletinu izrezanu na male kockice dok ne porumeni.

2. U šerpi propržite sitno sjeckani luk i bijeli luk pa dodajte mrkvu izrezanu na kockice, celer i peršun.

3. Kuhajte 10-ak minuta pa umiješajte gljive izrezane na listiće.

4. Dinstajte dok ne ispari višak vode pa umiješajte piletinu i podlijte vodom.

5. Kuhajte 15-ak minuta i umiješajte vrhnje za kuhanje i pustite da proključa. 

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...