DAČIĆ OTKRIO KAKO JE SRBIJA LOBIRALA PROTIV REZOLUCIJE: "U startu smo imali četiri oslonca, a to su..."

On je rekao da sponzori rezolucije "nisu uspjeli da privole cijeli muslimanski svijet da glasa za ovu rezoluciju".

  • Regija

  • 23. Maj 2024  

  • 1

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je današnji dan za Srbiju veoma težak, jer kako je istakao, "žele da nam pripišu da smo genocidan narod, ali da je uprkos tome ovo jedna pobjeda Aleksandra Vučića".

"Kao što je predsednik Vučić rekao, u sistemu UN se glasa na čudan način. Oni koji nisu prisutni neće da glasaju. Sa manjinom je usvojena Rezolucia. Ona bi bila usvojena i da je bilo 20 glasova za. Ovo je jedna pobeda Aleksandra Vučića. Treba da razumete koliko je predsednik Vučić zvao sve države u svetu, toliko su i drugi zvali. I nisu oni samo zvali, oni su i pretili", rekao je Dačić gostujući na TV Pink.

Dačić je rekao da je Srbija u startu imala četiri oslonca, a to su Kina, Rusija, Mađarska i Emirati.

On je rekao da sponzori rezolucije "nisu uspjeli da privole cijeli muslimanski svijet da glasa za ovu rezoluciju".

"Ovo je veoma težak dan jer žele našem narodu da prikuju da smo genocidan narod. Ovo nama daje za pravo da kažemo da većina članica nije podržala Rezoluciju", rekao je Dačić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...