BOŽO SKOPLJAKOVIĆ, LIDER HRVATSKE STRANKE BiH, ZA „SB“: „To što radi Dragan Čović mučno je za gledati, on je već na crnoj listi…“

Od zazivanja desetljećima ugodno žive oni, njihove obitelji i sljedbenici dok slijepi poslušnici sve vrijeme hode za njima kupeći mrvice koje im padaju sa stola, ne shvaćajući da ih sljeduje puno više ili barem jednako kao njihove velike vođe, poručio je Božo Skopljaković, predsjednik Hrvatske stranke BiH.

  • Vijesti

  • 25. Maj 2024  

  • 4

"Što se tiče genocida u Srebrenici, barem kada je u pitanju hrvatska strana, imali smo jasna stajališta oko toga pa i pri svojim odlascima tamo“, kazao je lider HDZ-a BiH Dragan Čović. 

Na istup lidera HDZ-a BiH reagirao je predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković.

-Za sve kojima nije u cijelosti jasno što je gospodin Čović htio reći, on poručuje da je u Srebrenici počinjen genocid, ali to zbog svog prijatelja Milorada ne smije na glas izgovoriti. Da li je to temeljni razlog njegovog uvijenog govora ili iza svega stoje daleko ozbiljniji razlozi koji bi trebali i morali zabrinuti sve one koji razumiju ovakav govor.

Pozivam Visokog predstavnika u BiH, koji je već pokazao da može i smije donijeti teške odluke, da pozivanje na odcjepljenje, treći entitet ili bio koji drugi oblik napadaja na suvereno međunarodno priznatu državu Bosnu i Hercegovinu, osudi i ukloni sve one koji svojim riječima siju strah i unese nemir među građane a što bi, ako se ništa ne poduzme, moglo imati dalekosežne nesagledive posljedice. Da do toga ne bi došlo potrebno je ukloniti rak rane ovoga društva koje se kriju iza političkog imuniteta kao "legitimno" izabrani predstavnici koji mogu lupati što im padne na pamet a da za to neće odgovarati.

Visoki predstavnik je donio izmjene Izbornoga zakona te će uvesti kamere i skenere na biračka mjesta ali na žalost ne na svim. Sve ovo pogoduje da se rak u BiH i dalje širi te ovakve teme pomažu baš onima koji su naj zaslužniji za ovako loše stanje u našoj domovini. Mladi odlaze a poslušnici ostaju i na narednim izborima će likovati i proglašavati sebe "legitimnim" iako će na vlasti ostati zahvaljujući pokradenim glasovima.

Pozivam Visokog predstavnika da žurno oformi crnu listu političara i onih koji to namjeravaju biti a zbog negiranje genocida, pozivanja na odcjepljenje ili pozivanja na treći entitet, kako bi im zabranio svako političko djelovanje i angažiranje iz sjene što bi omogućilo da Bosna i Hercegovina napokon krene pravim putem.

Licemjeri zazivaju entitete i secesiju ali nemaju mu.. da to i pokrenu. Od zazivanja desetljećima ugodno žive oni, njihove obitelji i sljedbenici dok slijepi poslušnici sve vrijeme hode za njima kupeći mrvice koje im padaju sa stola, ne shvaćajući da ih sljeduje puno više ili barem jednako kao njihove velike vođe, poručio je Božo Skopljaković, predsjednik Hrvatske stranke BiH.

Skopljaković za „Slobodnu Bosnu“ kaže kako je to što radi Dragan Čović mučno za gledati.

-Čović će završiti na američkoj „crnoj listi“ i zbog svih konekcija i interkonekcija. To je trula jabuka koja se još drži na grani, a koju visoki predstavnik zajedno sa "crnomameričkom" listom može otrgnuti da stablo Bosne i Hercegovine zdravije živi.

Uvjeren sam da je Čović na američkoj crnoj listi, a kada će to biti aktivirano ovisi o njihovim interesima na ovim prostorima, kazao je Skopljaković za „Slobodnu Bosnu“.

(M.I.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...