NOVI PREOKRET: Slavni glumac ipak ide na suđenje zbog ubistva

Suđenje Baldwinu trebalo bi da počne 9. jula, a očekuje se da će trajati oko dvije nedjelje, piše Deadline.

  • Show

  • 25. Maj 2024  

  • 0

Sudija iz Novog Meksika odlučio je da Alec Baldwin ipak ide na suđenje ovog ljeta, pišu strani mediji.

Njemu se sudi za ubistvo iz nehata, a on je negirao sve optužbe i rekao da nije kriv za ubistvo. Tokom snimanja filma "Rust" 2021, glumac je pucao na snimateljicu Halynu Hutchins iz rekvizita koji je sadržavao pravi metak. Tužioci su rekli da Hana, operaterka rekvizita, nije uspjela da obezbijedi oružje i pobrine se da ono bude napunjeno lažnim mecima.

Suđenje Baldwinu trebalo bi da počne 9. jula, a očekuje se da će trajati oko dvije nedjelje, piše Deadline.

Hutchins je preminula kada je replika revolvera Colt 45 sa kojim je Baldwinu vježbao u crkvi ispred Santa Fea ispalio pravi metak koji je takođe ranio režisera Joela Souzu.

Nedavno je dizajner rekvizita za film "Rust", Hannah Gutierrez-Reed, osuđena na 18 mjeseci zatvora zbog smrti snimateljice Halyna Hutchins. U martu je proglašena krivom za ubistvo iz nehata. Međutim, ona nije proglašena krivom za manipulisanje dokazima. Kazna koju je dobila je maksimalna.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...