„OVAJ ČOVJEK MORA BITI NA PSIHIJATRIJI…“: Burne reakcije na društvenim mrežama nakon Dodikovih prijetnji, redaju se komentari iz Europske unije…

Nakon Dodikovog istupa, uslijedili su brojni komentari na društvenim mrežama. Donosimo najzanimljivije reakcije.

  • Mini market

  • 26. Maj 2024  

  • 1

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je da „sve što su Bošnjaci uradili sa sramnom antisrpskom rezolucijom o Srebrenici predstavlja istorijski sunovrat i nema nikakve veze ni sa pravdom ni sa zdravim razumom, i jedino što su uspjeli to je da ponize sve nesrećne žrtve, a najviše bošnjačke, i da sahrane BiH, jer je ovo početak kraja“.

Nakon Dodikovog istupa, uslijedili su brojni komentari na društvenim mrežama. Donosimo najzanimljivije reakcije.

Upitan da prokomentira saopćenje Ambasade SAD-a da secesija ili razdruživanje Republike Srpske ne znači njenu nezavisnost niti kraj BiH nego kraj Republike Srpske, Dodik je rekao da je "legalna i legitimna inicijativa o mirnom razdruživanju koju će Srpska podnijeti u BiH i da je neće spriječiti američka ozlojeđenost i bijes isfrustriranog ambasadora Murphyja..".

“Sasvim je legitimno da Republika Srpska predlaže, a mi ćemo predložiti sporazum o mirnom razdruživanju. Oni izgleda kada bi se probudili i vidjeli bilo šta što dolazi iz Republike Srpske mislili bi da se radi o secesiji”, kazao je Dodik.

“To je evidentna prevara o Srebrenici. Oni sada žele da tu priču pokriju sa ovom tvrdnjom kako će nestati Republika Srpska. Prije će nestati SAD nego Republika Srpska”, poručio je Dodik.

-Amerikanci, samo i plasiraju laži da bi skrenuli priču s debakla u Generalnoj skupštini UN i načina organizacije sjednice i zbog toga pribjegavaju prijetnjama.

Nisu se udostojili da reaguju na očigledno kršenje Ustava kada je riječ o pokretanju inicijative u Generalnoj skupštini, a sada bi prijetili na inicijativu koju pokreće Republika Srpska. E, neće moći, rekao je Dodik.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...