CURE DETALJI NEZAPAMĆENOG SKANDALA: Razotkriven gradonačelnik, javni novac trošio na gataru, rekla mu je da može....

Sudac je odlučio zadržati i gradonačelnika i gataru u pritvoru kako bi spriječio potencijalne pritiske na svjedoke.

  • Evropa

  • 29. Maj 2024  

  • 0

Grad Agde na obali Sredozemnog mora postao je tema francuskih medija zbog najnovijeg skandala. U centru cijele priče su lokalna gatara i gradonačelnik Gilles d'Ettore, bivši policajac i obavještajac. Oboje se nalaze u zatvoru, a istraga je u toku.

Francuski grad je poznat po prekrasnim pješčanim plažama i suncu tokom cijele godine, ali i po divljim seks zabavama, piše BBC. Grad je dom najveće svingerske zajednice u Europi. Desetine hiljada parova iz Europe svake godine dolaze u grad.

Gatara Sophia Martinez suočava se s optužbama za pronevjeru, dok je gradonačelnik optužen za korupciju jer je na nju trošio ogromne iznose novca poreznih obveznika. Gatara je tvrdila kako može razgovarati s mrtvima. 

Gradonačelnikov odvjetnik navodi kako je njegov klijent zamolio gataru da ga spoji s njegovim preminulim ocem. Objasnio je kako bi se gatarin glas promijenio dok bi izvodila seanse te da bi poprimio ton glasa gradonačelnikovog oca. 

Martinez je tokom protekle četiri godine navodno manipulirala gradonačelnikom koristeći svoje izvanredne vještine trbuhozborca. Gradonačelnik je tako primio hiljade tajanstvenih poziva od "glasova" mrtvih, uključujući anđele, a neki od njih pozivali su gradonačelnika da pomogne gatari.

D'Ettore je stoga platio ljetovanje gatari i njenoj obitelji, koristeći javna sredstva. Gatara je tako posjetila Polineziju i Tajland. Dodatno, "glasovi" su navodno nagovorili gradonačelnika da zaposli nekoliko članova gatarine obitelji da rade za gradsko vijeće. 

Lokalni poduzetnici su na zahtjev gradonačelnika pristali besplatno renovirati gatarin dom iz straha da ne izgube buduće ugovore s gradom. Gradonačelnikov odvjetnik za sve krivi gataru. "To je luda priča. To je nevjerovatno jer imate čovjeka u politici, gradonačelnika koji je vrlo inteligentan. I otkriješ da takvim muškarcem žena može manipulirati", istaknuo je. 

"Ovo je žena koja je ušla u njegov život i rekla da može razgovarati s njegovim mrtvim ocem. U njemu je pronašla slabost i iskoristila je za osobnu korist. Dugo je trebalo prije nego što je prihvatio da je prevaren", dodao je. 

Međutim, gatarin odvjetnik Luc Abratkiewicz ima drugačiji stav. "Nije riječ o manipulaciji jer je priznala ono što je učinila, a drugi klijenti, uključujući liječnike i arhitekte, rekli su da ima mistične moći. Otkrila je detalje o njihovim životima za koje niko drugi nije znao", rekao je Abratkiewicz.

Mještani imaju svoje mišljenje o cijelom slučaju. U suncem obasjanom kafiću u blizini gradske vijećnice, jedan gost Jean-Max je naveo: "Sviđa mi se gradonačelnik, bio je dobar prema meni, prevaren je. Možda je bio zaljubljen u nju."

Drugi mještanin dodao je, smijući se: "Za mene je seks u srcu skandala. Gdje je u pitanju novac, to znači da je i seks tu." Inače, ekstremna desnica je posljednjih godina značajno napredovala u ovom dijelu Francuske. 

Gatara premještena u samicu

Jedna od gradonačelnikovih najglasnijih kritičarki je Fabienne Varesano, lokalna političarka u brzom usponu iz stranke Nacionalno okupljanje Marine Le Pen. Sada je pozvala gradonačelnika da podnese ostavku.

"Zaljubljen je u puno različitih žena i to je njegov osobni život. Ali korištenje novca poreznih obveznika, to je druga priča. Napravio je ruglo od našeg grada", poručila je. 

Sudac je odlučio zadržati i gradonačelnika i gataru u pritvoru kako bi spriječio potencijalne pritiske na svjedoke. Martinez je u međuvremenu premještena u samicu nakon što je napadnuta u ženskom zatvoru. Zatvorenice su je optužile za vještičarenje. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...