PRVO MJESTO IMPERATIV: Fantomi brane titulu na 23. Međunarodnom turniru Sarajevo Open

Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci "Sarajevo Open 2024" će se igrati od 31. maja do 2. juna u sportskoj dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu

  • Sport

  • 29. Maj 2024  

  • 0

Prve utakmice igraju se u subotu, 1. juna, s početkom u 10 sati u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu.

Mirzet Duran, kapiten OKI Fantoma i reprezentativac BiH u sjedećoj odbojci, ocjenjuje kako je sezona bila izuzetno teška, ali da su igrači zdravi i u formi.

"Sve osim prvog mjesta bi značilo neuspjeh. Svjesni smo da dolaze jake ekipe, prvaci država, osvajač Eurolige, ali mi obećavamo kvalitetne utakmice i odbranu titule ovog turnira", kaže Duran.

I trener Fantoma, Sead Mršo, kaže da je prvo mjesto imperativ, te da je sve spremno za takmičenje.

"Mi imamo snage osvojiti prvo mjesto i na ovom turniru i to ćemo i uraditi. Očekujem da ćemo u finalu igrati sa njemačkom ekipom Bayer Leverkusen, koji su naši stari rivali", rekao je Mršo.

Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci "Sarajevo Open 2024" će se igrati od 31. maja do 2. juna u sportskoj dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu, a na turniru će nastupiti osam ekipa: Bayer 04 Leverkusen iz Njemačke, Hrabri, OIK Zagreb i HVIDR-a Osijek iz Hrvatske, te bh. timovi Borac iz Banja Luke, Jedinstvo Brčko-Boće iz Brčkog, Sinovi Bosne iz Lukavca i OKI Fantomi iz Sarajeva.

Sve je spremno i očekuje se dolazak prvih ekipa već u četvrtak naveče, kaže Mirsad Mirojević, direktor Fantoma.

"Finale će se igrati u nedjelju, a kao ni za prethodne, ni za ovaj turnir nismo imali problema pri organizaciji, zahvaljujući Međunarodnoj organizaciji za jačanje čovjekove sigurnosti (ITF), koji su i ovaj put naši generalni sponzori", rekao je Mirojević.

Međunarodna organizacija za jačanje čovjekove sigurnosti (ITF), koja je kroz program pomoći žrtvama mina finansijski podržala održavanje turnira, u proteklih dvadeset godina donirala je BiH preko 200 miliona dolara za proces deminiranja, a trenutno rade na projektima podrške žrtvama mina.

"Žrtve mina su naši heroji. To da se oni tako kvalitetno bave sportom premašuje granice ove države i jedina riječ koju oni znaju je ‘pobjeda‘. To govori o njihovom borbenom duhu i o kvaliteti sporta. Ponosni smo da možemo biti dio ove priče u olimpijskoj godini, sa jedinstvenom porukom svima, da postoji kvalitetan način reintegracije žrtava mina", rekao je Tomaž Lovrenčič, direktor ITF-a, navodi Sport1.

Odbojkaški klub invalida Fantomi krajem aprila 2024. godine osvojio je po sedmi put zlatnu medalju na Kupu šampiona, koji se ove godine igrao u hrvatskom gradu Poreču. Za najboljeg igrača Kupa šampiona 2024. godine proglašen je Safet Alibašić, igrač Fantoma i reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci.

Fantomi pozivaju građane Sarajeva da dođu na finalnu utakmicu koja se igra u nedjelju, 2. juna u 14 sati i podrže evropske prvake.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...