PATIMO SE JOŠ ODAVNO, A NEMA POTREBE: Kako oguliti glavicu bijelog luka za samo 30 sekundi?

Sve bez velikog nereda i neugodnog mirisa na koži.

  • Gastro

  • 31. Jul. 2024  31. Jul. 2024

  • 0

Koliko god voljeli kuhati morate priznati da okrećete očima čim u receptu piše da trebate oguljen i sitno narezan bijeli luk. Zašto?

Iako volimo okus ove namirnice vrijeme koje provedemo dok ga ogulimo (možda i polomimo i zgnječimo) i miris na prstima koji ostaje nisu vrijedni.

Zato na YouTubeu postoji više video-uradaka s trikom kako što lakše i bolje oguliti koru bijelog luka i to cijele glavice.

U teglu stavite koliko god čehni želite, pokrijte ju i tresite jako koliko god možete oko 30 sekundi.

Dobit ćete odvojene komade i koru koju možete samo baciti u smeće. Sve bez velikog nereda i neugodnog mirisa na koži.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...