Ekonomija
KO OPSTRUIŠE IZGRADNJU SKLADIŠTA PLINA: Sukob lokalnih interesa i državnih planova (VIDEO)
Prije 19 min0
Kuhar u restoranu u Hrvatskoj će imati platu od oko 2.000-2.500 eura, a u nekim objektima ugostiteljski radnici mogu zaraditi i do 4.000 eura
Društvo
02. Avg. 2024
0
Posao kuvara, ali i drugih poslova u ugostiteljskoj industriji, ove sezone na jadranskom primorju među najplaćenijim sezonskim poslovima.
Glavni kuvar u Hrvatskoj ili Crnoj Gori može da zaradi i do 4.000 evra mjesečno, dok je početna plata pomoćnih kuvara u većini slučajeva oko 1.200-1.300 evra.
Da je tako, potvrđuje i jedan oglas koji je privukao pažnju mnogih korisnika Instagrama, bilo da su profesionalni kuvari ili ne. U pitanju je ponuda za sezonski posao u hotelu koji se nalazi “u blizini Budve”.
– Startna plata kuvara je 1.250 evra. Obezbijeđen smještaj i hrana u sklopu objekta. Radi se 40 sati nedjeljno, 2 dana slobodno – navedeno je u objavi i napomenuto da je neophodno poslati radnu biografiju sa fotografijom prilikom apliciranja.
“Kuvar na roštilju” će u jednom crnogorskom primorskom mjestu biti plaćen od 1.300 do 1.500 evra. Plata zavisi od iskustva, kako kažu u ovom oglasu na jednom sajtu za zapošljavanje, a radi se u smjenama šest dana u nedelji, odnosno od 40 do 42 sata.
– Na novootvorenom mjestu brze hrane potreban je radnik sa iskustvom za rad na roštilju. Osiguranje, plata 1.500 evra. Hrana i smještaj obezbijeđeni – stoji u sličnoj ponudi za posao u Virpazaru.
Kuvar u restoranu u Hrvatskoj će imati platu od oko 2.000-2.500 evra, a u nekim objektima ugostiteljski radnici mogu zaraditi i do 4.000 evra, sudeći po nekim oglašivačkim sajtovima.
U Makarskoj, na primjer, jedan poslodavac nudi zaradu od 1.800 do 2.230 evra tokom sezone, dok će majstor kulinarskog zanata u Dubrovniku, na primjer, biti plaćen oko 3.000 evra.
Vlada Crne Gore planira da smanji nezaposlenost i reguliše manjak radne snage tokom turističke sezone tako što će uvesti kategoriju stalnog sezonskog radnika, pisale su ranije Vijesti onlajn.Time bi se, kako kažu, zaposleni zadržali na poslovima i van turističke sezone, dobijali bi platu i uplatu doprinosa i kada ne rade, dok bi poslodavci dobili stalnu radnu snagu, i za dijelove godine sa manjim obimom posla.
Pomenuta Hrvatska je ovu mjeru uvela još prije nekoliko godina i do sada je u njoj je registrovano više od 5.000 stalnih sezonskih radnika, piše Blic.
Ekonomija
KO OPSTRUIŠE IZGRADNJU SKLADIŠTA PLINA: Sukob lokalnih interesa i državnih planova (VIDEO)
Prije 19 min0
Evropa
EMOTIVNA MOLBA ČELNICIMA EVROPE: Ne dajte moju zemlju Putinu kao utješnu nagradu
Prije 44 min0
Ekonomija
PILOT OTKRIO SUROVU ISTINU O SVOM ZANIMANJU: "Mnogi se začude kad čuju kolika mi je plata" (VIDEO)
Prije 47 min0
Sport
PENDREKOM PO SLAVNOM GOSTU U BEOGRADU: Nastala drama, mislili da je huligan
Prije 51 min0
Društvo
JASNA PORUKA GRADONAČELNIKA BIHAĆA: "Nećemo šutjeti dok se milioni izvlače iz džepova građana"
04. Jul. 20250
Društvo
ZGROŽENI MJEŠTANI SNIMILI UŽAS NA JUGU HRVATSKE: "Dolazi iz Hercegovine, bez upozorenja"
04. Jul. 20250
Društvo
ZLOČINCI DANAS SLOBODNO ŽIVE U FOČI: Prošlo je 33 godine od likvidacije porodice Klapuh, upućen poziv BiH da kazni ubice!
Prije 12h0
Društvo
IMA LI BEZ IZMJENE USTAVA FER IZBORA: Može li BiH reformisati izborni zakon bez mijenjanja temelja?
05. Jul. 20257
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.