Politika
BRANISLAV BORENOVIĆ OTVORENO: "Dodikov režim zaslijepljen mržnjom prema Stanivukoviću"
Prije 12 min0
(...) one kupovne.
Gastro
10. Avg. 2024 10. Avg. 2024
0
Uz malo truda možete uživati u domaćim slasticama s kakao biskvitom i mliječnom kremom.
Sastojci:
biskvit
5 jaja
80 gr šećera
5 kašika glatkog brašna
1 kašičica ekstrakta vanilije
2 kašike kakaa u prahu
½ kašičice praška za pecivo
Krema:
300 ml slatkog vrhnja
1 šlagfix
1 kašika limunovog soka
4 kašike meda
Priprema:
Biskvit:
1. Pripremite lim
Zagrijte rernu na 180 stepeni. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Brašno pomiješajte s kakaom i praškom za pecivo.
2. Izmiksajte snijeg
Razdvojite bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke miksajte u čvrst šlag s jednom žlicom šećera.
3. Pripremite biskvit
U drugoj posudi miksajte žumanjke s ostatkom šećera dok krema ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte ekstrakt vanilije te sjedinite. Prosijte suhe sastojke i nježno promiješajte. Na kraju špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
4. Ispecite biskvit
Pripremljenu smjesu ravnomjerno izlijte na pripremljeni lim i zagladite površinu špatulom. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 10-12 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Ohlađeni biskvit prerežite na pola.
Krema:
5. Izmiksajte kremu
Miksajte slatko vrhnje sa šlagfixom dok ne postane čvrsto. Dodajte med i sok limuna te kratko izmiksajte.
6. Premažite biskvit
Jedan biskvit premažite kremom i poklopite drugim biskvitom. Stavite u hladnjak na 60 minuta da se ohladi, izrežite i poslužite.
Prijatno!:)
Politika
BRANISLAV BORENOVIĆ OTVORENO: "Dodikov režim zaslijepljen mržnjom prema Stanivukoviću"
Prije 12 min0
Gastro
TASTE ATLAS OBJAVIO LISTU: Bosansko suho meso uvršteno među 10 najboljih jela od suhovine
Prije 19 min0
Sport
NOVAK ĐOKOVIĆ NASTAVLJA SA MITOMANIJAMA: "Mi Srbi smo zaista nebeski narod"
Prije 21 min0
Sport
TOPNICI SU NEZAUSTAVLJIVI: Arsenal treći put zaredom u gostima srušio Tottenham, pogledajte sažetke... (VIDEO)
Prije 23 min0
Gastro
SAD ĆE BITI SVE U REDU: Ako dodate ovaj sastojak dobit ćete najukusniji i najhrskaviji pečeni krompir
13. Sep. 20240
Gastro
SVAKOG PETKA ISPOČETKA: Danas pravimo izvrsne ćufte u paradajz sosu i ne zaboravite pire krompir… (VIDEO)
13. Sep. 20240
Gastro
TIK TOK VIDEO PREGLEDAN VIŠE OD 9 MILIONA PUTA: Slavni kuhar Gordon Ramsay otkrio kako napraviti savršeno jaje
13. Sep. 20240
Gastro
TURŠIJA OD CRVENIH PAPRIKA: Jednu teglu ćete napraviti prIJe nego što potrošite prethodnu
13. Sep. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.