Vijesti
„DA SU LJUDI BILI LJUDI, NE BI BILO RATA“: 32. godine od pugubljenja doktora Filipovića i 23 osobe iz Kalinovika, premijerno prikazan film Aida Hadžimusić „Daidžin prsten“ (FOTO, VIDEO)
Prije 19 min0
Recept za odličnu kombinaciju krušaka i laganog, čokoladnog biskvita.
Gastro
14. Avg. 2024 14. Avg. 2024
0
Sastojci:
2 veće kruške
180 gr glatkog brašna
25 gr kakaa
1 prstohvat praška za pecivo
1 prstohvat soli
100 gr grčkog jogurta
2 kašike mlijeka
1 jaje
2 žumanjka
60 ml biljnog ulja
45 gr tamne čokolade
1 kašičica ekstrakta vanilije
Priprema:
1. Pripremite smjesu
U većoj posudi pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sol. U manjoj zdjeli kratko miksajte jogurt i mlijeko.
2. Pripremite kruške
Ogulite, očistite kruške od koštica i izrežite na ploške.
3. Pripremite smjesu od jaja
U većoj posudi miksajte jaja, šećer i vaniliju, nekoliko minuta do pjenaste teksture. Polako dodajte ulje i umiješajte u smjesu, a onda i jogurt i mlijeko.
4. Umiješajte sastojke
Suhe sastojke dodajte smjesi jogurta i miksajte dok se sve ne sjedini, oko 1 minutu.
5. Prebacite u kalup
U namašćeni kalup promjera 24 cm izlijte smjesu, po vrhu poslažite kruške i posujte narezanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama.
6. Pecite
Pecite oko 45 minuta na 180°C. Kada se kolač ohladi, posujte šećerom u prahu.
Prijatno!:)
Vijesti
„DA SU LJUDI BILI LJUDI, NE BI BILO RATA“: 32. godine od pugubljenja doktora Filipovića i 23 osobe iz Kalinovika, premijerno prikazan film Aida Hadžimusić „Daidžin prsten“ (FOTO, VIDEO)
Prije 19 min0
Politika
ODLUKA VIJEĆA MINISTARA BiH NA DANAŠNJOJ SJEDNICI: Privremena suspenzija i smanjenje carinskih stopa...
Prije 19 min0
Regija
GRLIĆ RADMAN O PRESUDI KAPETANU BEKAVCU: "Potreseni smo, treba pripremiti dobru žalbu"
Prije 27 min0
Šareni svijet
PRILIKA KOJA SE NE PROPUŠTA: Gotovo 300 ljudi pobjeglo iz zatvora nakon što su poplave urušile zid (VIDEO)
Prije 27 min0
Gastro
SAD ĆE BITI SVE U REDU: Ako dodate ovaj sastojak dobit ćete najukusniji i najhrskaviji pečeni krompir
13. Sep. 20240
Gastro
TUFAHIJA NA NAŠ NAČIN: Danas pravimo domaće slasticu prema receptu koji ćete dugo pamtiti… (VIDEO)
15. Sep. 20240
Gastro
"TASTE ATLAS" OBJAVIO LISTU: Bosansko suho meso uvršteno među 10 najboljih jela od suhovine
15. Sep. 20240
Gastro
KAO IZ BAKINE KUHINJE: Napravite izvrsne čupavce po tradicionalnom receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
14. Sep. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.