KAD PRIPREMATE PAPRIKE TO JE VJEROVATNO PRVO ŠTO ĆETE URADITI: Ali, to ne bacajte

Paprika je savršena za gotovo sve što vam padne na pamet u kuhinji. Odlične su pečene, punjene ili u ajvaru.

  • Gastro

  • 05. Sep. 2024  05. Sep. 2024

  • 0

Kad pripremate paprike, prvo što ćete vjerovatno učiniti je baciti peteljke. A to je velika pogreška jer si uskraćujete dodatni užitak u jelu. Naime, umjesto da ih bacite, stavite ih u vrećicu i “spakirajte” u zamrzivač.

Kada prođe ljeto i sezona paprika, to ne znači da se morate odreći njihovog čarobnog okusa, piše Krstarica.

Kako biste zimi obogatili svako jelo, peteljke izvadite iz zamrzivača i dodajte ih hrani koju pripremate. Koristite se kao začin. Mogu se dodati juhi, varivima, mesu.

Svako jelo pripremljeno od tako neobičnog začina, bit će puno ukusnije i aromatičnije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...