TURŠIJA OD CRVENIH PAPRIKA: Jednu teglu ćete napraviti prIJe nego što potrošite prethodnu

Prije nego što stigne prava zimnica...

  • Gastro

  • 13. Sep. 2024  

  • 0

Ova jesen stigla je ranije nego što je uobičajeno, tako da domaćice mogu biti u dilemi - da li je vrijeme za pravljenje 'prave' zimnice ili je i dalje rano. U svakom slučaju dobro će vam doći recept za crvene paprike koje možete jesti već dva dana nakon sto ih pripremite.

Sastojci:

  • 1 kg crvenih paprika
  • 10 čenova belog luka (može se povećati/smanjiti po želji)
  • 1 čaša jabukovog sirćeta
  • 1/2 čaše maslinovog ulja (može i suncokretovo)
  • 1 puna kašičica soli
  • 8-10 zrna bibera (opciono)
  • 1 kašičica sjemenki kima (opciono)
  • 1/4 veze peršuna

Priprema:

Najprije uklonite sjemenke iz paprika. Isjeckajte na ne previše sitne komade. U jednu šerpu stavite sirće, ulje i so, kada proključa, dodajte paprike i kuvajte 3 minuta. To je dovoljno. Nakon što isključite šporet, dodajte peršun i biber dok je još vruće. Stavite u sterilizovanu teglu dok je vruće i ostavite na sobnoj temperaturi dok se ne ohladi. Zatim stavite u frižider i ostavite dva dana. Jedan dan je takođe dovoljan, ali nakon dva dana dobijate vrhunsku turšiju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...