S JAJIMA I NA MASLINOVOM ULJU: Ovo jelo idealno je za doručak ili za večeru, a svidjet će se i onima koji su mislili...

(...) da ni ne vole kelj.

  • Gastro

  • 24. Jun. 2025  24. Jun. 2025

  • 0

Sastojci:

1 glavica kelja

4 jaja

3 čehna bijelog luka

malo chillija

malo maslinovog ulja

malo soli i bibera

Priprema:

1. Operite kelj 

Listove kelja operite i narežite na manje komade pa ih ostavite sa strane.

2. Prepržite bijeli luk

Maslinovo ulje zagrijte u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, a zatim dodajte češnjak i chilli i pržite dok češnjak ne poprimi zlatnu boju.

3. Dodajte kelj

Sada dodajte kelj, koji može biti malo vlažan od vode, začinite ga i pirjajte oko 5 minuta.

4. Dodajte jaja

Sada dodajte i jaja i pecite ih na kelju kao da pečete jaja "na oko", a kada jaja budu gotova, sve skupa prebacite na tanjur i poslužite, bilo za doručak ili večeru.  

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...