Kultura
VELIKO OTKRIĆE TAJANSTVENOG LOKALITETA: Arheolozi otkrili dvorac na liticama iznad rijeke u BiH
Prije 6 min0
Pazite da posuda bude dovoljno velika da u nju stane krompir u jednom sloju, a posudu zatim stavite u rernu na 250 stepeni na 10 minuta.
Gastro
13. Sep. 2024 13. Sep. 2024
0
I nema ništa gore od krompira pečenih u rerni koji bi trebali ispasti fini, zlatno-smeđi i hrskavi, a na kraju budu sve samo ne to - žućkasti i gnjecavi. Ako i vama svaki put ispadnu tako, vjerovatno im ne dodajete jedan sastojak uz koji će uvijek ispasti hrskavi.
Za početak, ogulite kilogram krompira i oguljeni krompir narežite na četvrtine. Krompir kuhajte deset minuta, a dok se kuha, u tavu ili neku drugu posudu koju možete staviti u rernu ulijte 160 ml ulja.
Pazite da posuda bude dovoljno velika da u nju stane krompir u jednom sloju, a posudu zatim stavite u rernu na 250 stepeni na 10 minuta.
Krompir ocijedite i dodajte mu začine po želji te jednu kašiku palente i dobro promiješajte ili protresite. Posudu zatim izvadite iz pećnice, u nju stavite krumpir i pecite ga sat vremena na 220 stupnjeva, okrećući krumpir svakih 20 minuta. Krompir će vam na kraju ispasti hrskavo kao što je prikazano u videu, a možete ga poslužiti uz meso po izboru.
Kultura
VELIKO OTKRIĆE TAJANSTVENOG LOKALITETA: Arheolozi otkrili dvorac na liticama iznad rijeke u BiH
Prije 6 min0
Ekonomija
TEŠKO DO KORE HLJEBA: Koliko plate ili penzije mjesečno dajemo na hljeb?
Prije 11 min0
Šareni svijet
VEĆ JE "POGODILA" 2024: Jeziva predviđanja baba Vange za 2025. godinu
Prije 23 min0
Društvo
POSLJEDICE NEMARA STIŽU NA NAPLATU: Od zaštite naših šuma i rijeka direktno zavise i naši životi
Prije 1h0
Gastro
ZA RUČAK, VEČERU ILI UŽINU, POTPUNO JE SVEJEDNO: Na brzinu napravite izvrsne kolutića sa feta sirom, obožavaju ih sve generacije (VIDEO)
10. Okt. 20240
Gastro
KAO IZ BAKINE KUHINJE: Napravite izvrsne čupavce po tradicionalnom receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
11. Okt. 20240
Gastro
MOŽETE IH JESTI ODMAH: Recept za kisele paprike bez konzervansa
11. Okt. 20240
Gastro
NAPRAVITE ČOKO-KOLAČ SA KISELOM VODOM: Sočan je i s lješnjacima, često ćete mu se vraćati...
10. Okt. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.