HiTec
SAMSUNGOVI PAMETNI TELEFONIi DONOSE SNAŽNE PERFORMANSE: Ipak, neke greške se poavljaju
Prije 5h0
Probajte već sutra.
Gastro
23. Sep. 2024 23. Sep. 2024
0
Sastojci:
400 gr tjestenine
100 gr suhog mesa
2 čehna bijelog luka
2 svježe ljute papričice
1 vezica mladog luka ili luka
6 cherry paradajza
malo bijelog vina
puter za prženje i sotiranje
1 kaiška maslinovog ulja
so i biber po želji
sir za rendanje
Priprema:
1. Skuhajte tjesteninu
Kuhajte tjesteninu prema uputama na pakovanju.
2. Pripremite sastojke
Dok se tjestenina kuha, suho meso narežite na trakice, cherry paradajz na kolutiće (svaki na cca 4 kolutića), a (mladi) luk narežite pod kutom od 45 stepeni. Bijeli luk isto narežite na kolutiće. Ljute papričice očistite i narežite na tanke trakice.
3. Propržite suho meso
Uzmite tavu većeg promjera ili wok. Prvo na slaboj vatri otopite puter pa propržite suho meso.
4. Sotirajte (pomjerajte tavu naprijed-nazad) bijeli luk
U tavu ubacite bijeli luk i sotirajte ga. Tek toliko da zamiriše.
5. Dinstajte cherry paradajz
Sada dodajte još malo putera u tu istu tavu i ubacite cherry paradajz, kratko dinstajte pa podlijte vinom.
6. Dodajte tjesteninu u tavu
Kada je tjestenina skuhana tako da je al dente, lijepo je ocijedite (ne morate skroz do kraja) i ubacite u tavu s paradajzom i bijelim lukom. Sve lijepo izmješajte. Dodajte suho meso i (mladi) luk i opet izmiješajte. Sada dodajte kašiku maslinovog ulja i papričice pa opet sve izmiješajte. Ovo sve traje jako kratko, želimo da luk ostane hrskav.
7. Poslužite
Prebacite na tanjir ili u zdjelicu, šta vam je draže. I narendajte sir.
Prijatno!:)
HiTec
SAMSUNGOVI PAMETNI TELEFONIi DONOSE SNAŽNE PERFORMANSE: Ipak, neke greške se poavljaju
Prije 5h0
Kultura
QUENTIN TARANTINO JE SVE ANALIZIRAO I OBJASNIO: Kaže da su ovi filmovi označili kraj zlatnog doba Hollywooda
Prije 5h0
Politika
ENVER HALILOVIĆ O SAMITU U SKOPLJU: "Nažalost, Bosna i Hercegovina čak nije uspjela ni da ponudi..."
Prije 6h0
Hronika
TEŽAK UDES MOTOCIKLISTE IZ BOSNE I HERCEGOVINE U AUSTRIJI: Spasavao ga helikopter
Prije 6h0
Gastro
NAJUKUSNIJI KROMPIR IZ RERNE: Samo tri začina su dovoljna za potpuni gastro-užitak u svako doba dana
30. Jun. 20250
Gastro
DOBRA, STARA, PREUKUSNA, JEFTINA I S TRI LOVOROVA LISTA: Napravite još ovo popodne čorbu od...
29. Jun. 20250
Gastro
ZOVU JE KRALJICOM LJETA: Lubenica je niskokalorična vitaminska "bomba", a njene zdravstvene prednosti su brojne
30. Jun. 20250
Gastro
MIRIŠU NA DJETINJSTVO I BAKIN ZAGRLJAJ: Keksi mekani iznutra, hrskavi izvana
Prije 14h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.