UZ OVAJ SASTOJAK GRAH NEĆETE TREBATI NI "OBARITI" NI "POTOPITI": Pomaže kod problema sa...

(...) crijevima, umiruje želudac i upale.

  • Gastro

  • 24. Sep. 2024  24. Sep. 2024

  • 0

Iako uživamo u varivu od graha, svi znamo da on može uzrokovati nadutost. Glavni je krivac za to fitinska kiselina, prirodni sastojak graha, koji otežava probavu i kod mnogih izaziva osjećaj težine i nadutosti nakon obroka.

Fitinska kiselina prirodni je sastojak mnogih namirnica biljnog podrijetla poput grahorica, žitarica i mahunarki. To je glavni skladišni oblik fosfora i ostalih minerala u biljkama te sudjeluje u razvoju stabljike, ploda i sjemena, piše Kreni Zdravo.

Srećom, postoji nekoliko načina da se riješimo tog neugodnog osjećaja. Najpoznatiji od njih jest - potapanje graha preko noći ili prokuhavanje graha prije kuhanja.

Ako ste pak zaboravili potopiti grah ili ste se kasno sjetili da želite skuhati to varivo, može vam pomoći i bosiljak. U grah dodajte malo svježeg bosiljka.

Taj začin ne samo da oplemenjuje okus graha već je i iznimno učinkovit protiv nadutosti. Bosiljak pomaže kod problema s crijevima, umiruje želudac i upale, zbog karminativnih svojstava sprječava stvaranje plinova u crijevima i omogućuju oslobađanje organizma od viška tekućine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...