PRAVI RUČAK ZA JESEN: Napravite ukusni zapečeni kiseli kupus sa krompirima bez puno muke

Osim što je ukusno, vrlo je jednostavno za napraviti

  • Gastro

  • 01. Okt. 2024  

  • 0

Jesen i zima su period uz koji nas, barem kada je kuhinja u pitanju, veže i kiseli kupus. Zato je sada pravo vrijeme za ovaj domaćinski ručak za cijelu porodicu u kojem ćete uživati. U pitanju je kiseli kupus s krompirom iz rerne.

Osim što je ukusno, vrlo je jednostavno za napraviti.

Potrebno vam je:

1 kg kiselog kupusa
600-700 gr krompira
1 veća glavica crvenog luka
1 veća crvena svježa paprika
3 čehna bijelog luka
malo bijelog luka u granulama
lovorov list
biber, ulje
crvena mljevena paprika

Priprema:

1. Luk isjeći na krupnije rezance, kao i papriku i bijeli luk, i sve to propržiti na ulju. Kupus isjeći na tanke rezance, pa kad se luk proprži, ubaciti kupus.

2. Sve dinstati, bez dodatka vode, na tihoj vatri. Krompir skuhati, (ne mora biti potpuno kuhan), pa ga malo prohladiti.

3. Kada se kupus izdinstao (treba oko 30 minuta), dodati crvenu mljevenu papriku, biber, može malo i ljute tucane, i sve izmiješati.

4. Krompir isjeći na kolutove, pouljiti, dodati malo crvene paprike i bijelog luka u granulama, pa "uglaviti" između kupusa nakoso. Staviti u rernu još 20-30 minuta, da se zapeče.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...