AKO NEMATE VREMENA DA NAPRAVITE VEČERU, OVO ĆE IĆI VRLO BRZO: Tortilje s batatom i...

(...) umakom od limete.

  • Gastro

  • 23. Okt. 2024  23. Okt. 2024

  • 0

Sastojci:

kiselo vrhnje ili grčki jogurt

1 limeta

pola kašičice soli

1 čehno bijelog luka

1 kašika maslinovog ulja

450 gr batata

konzerva crvenog graha

2 mlada luka, ili narežite crveni luk u toj količini

so, biber i začini po želji

8 malih tortilja 

Priprema:

1. Pripremi umak: usitni bijeli luk, dodaj sok od limete, kiselo vrhnje i sol i sve dobro pomiješaj.

2. Ogulii batate, a zatim ih nareži na male kockice. Na zagrijanu tavicu dodaj maslinovo ulje i usitnjeni bijeli luk.

3. Nakon minute dodaj batat i nekoliko kašika vode.

4. Dinstaj batat dok ne omekša.

5. Za vrijeme kuhanja dodaj još nekoliko kašika vode ako tava postane suha, a prije nego što batat omekša.

6. Ocijedi konzervu s grahom. Kada batat omekša, dodaj grah, a zatim i so, biber i začine po želji.

7. Nareži mladi luk i dodaj zajedno s batatom i grahom u tavu i još jednom sve promiješaj.

8. Prije punjenja, tortilje zagrij u tavi dok ne dobiju lagano smeđu boju sa svake strane.

9. Preko tortilja namaži umak, a zatim dodaj i punjenje. 

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...