HiTec
CHATGPT SLAVI DRUGI ROĐENDAN: OpenAI pokrenuo je revoluciju u prve dvije godine, šta je sljedeće?
Prije 29 min0
(...) vas baš mogao osvojiti.
Gastro
02. Nov. 2024 02. Nov. 2024
0
Jednostavan za pripremu, a dobar izbor ako imate goste kojima želite pripremiti nešto nesvakidašnje.
Funkcionira i kao glavno jelo ili predjelo.
Sastojci:
6 većih krompira
400 gr faširane junetine ili puretine
200 gr pasiranog paradajza
pola luka
so, biber, bosiljak, origano
1 mrkva
celer
100 ml mlijeka
40 gr putera
6 prstohvata rendanog sira
Priprema:
1. Pripremite umak
Dinstajte luk, mrkvu i celer, pa im dodajte faširano meso i pržite. Kad je meso gotovo, dodajte pasirani paradajz i začine. Umak pustite neka se krčka, pa mu pred kraj dodajte mlijeko kako bi anuliralo kiselost paradajza.
2. Ispecite krumpire
Krompire posložite na lim za pečenje, nauljite ih po površini i pecite ih na 200 stepeni oko 45 minuta.
3. Napunite krompire umakom
Kad su se krompiri prohladili, razrežite im površinu jednim rezom, rastvorite, stavite po kockicu putera u unutrašnjost svakog krompira i viljuškom od unutrašnjosti napravite pire.
Na pire stavljajte bolognese umak, pa za kraj svaki krompir s umakom posipajte ribanim sirom. Poslužite toplo.
Prijatno!:)
HiTec
CHATGPT SLAVI DRUGI ROĐENDAN: OpenAI pokrenuo je revoluciju u prve dvije godine, šta je sljedeće?
Prije 29 min0
Estrada
IAKO JE REKAO DA NEĆE PRED KAMERAMA: Sergej Ćetković otkrio kako je nastala pjesma "Pusti probleme" (VIDEO)
Prije 45 min0
Mini market
ZASTUPNIK SDA O KORIŠTENJU SLUŽBENIH VOZILA U KS: "Većina ih voza automobile poslije posla, kad krenu da obiđu punicu..."
Prije 1h0
Kultura
PREMIJERA FILMA "LEPTIRI BEZ KRILA": Dokumentarna priča o dva dječaka, prijatelja i borca - Ismailu Barlovu i Ismailu Zulfiću
Prije 1h0
Gastro
JELA OD RIBE MOGU BITI NEZGODNA ZA PRIPREMU: Ukoliko je duže vremena stajala u posudi u kojoj je pripremana, dovoljno je da u...
30. Nov. 20240
Gastro
NAPRAVITE PILETINU U KREMASTOM UMAKU: Tikka masala klasik, jedno od najpopularnijih indijskih jela
01. Dec. 20240
Gastro
BOLJI NEGO IZ PEKARE: Ovaj recept za domaći kruh pravi je hit na internetu, otkrijte i zašto… (VIDEO)
Prije 17h0
Gastro
VRLO JEDNOSTAVAN DESERT OD DVIJE NAMIRNICE: Bit će u tanjiru nakon što napravite pet, šest koraka, za deset minuta
Prije 3h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.