BOLOGNESE KROMPIRI, NEKOM PREDJELO, A NEKOM GLAVNO JELO: Za sve ljubitelje ovog umaka, donosimo recept koji bi...

(...) vas baš mogao osvojiti.

  • Gastro

  • 02. Nov. 2024  02. Nov. 2024

  • 0

Jednostavan za pripremu, a dobar izbor ako imate goste kojima želite pripremiti nešto nesvakidašnje.

Funkcionira i kao glavno jelo ili predjelo.

Sastojci:

6 većih krompira

400 gr faširane junetine ili puretine

200 gr pasiranog paradajza

pola luka

so, biber, bosiljak, origano

1 mrkva

celer

100 ml mlijeka

40 gr putera

6 prstohvata rendanog sira

Priprema: 

1. Pripremite umak

Dinstajte luk, mrkvu i celer, pa im dodajte faširano meso i pržite. Kad je meso gotovo, dodajte pasirani paradajz i začine. Umak pustite neka se krčka, pa mu pred kraj dodajte mlijeko kako bi anuliralo kiselost paradajza.

2. Ispecite krumpire

Krompire posložite na lim za pečenje, nauljite ih po površini i pecite ih na 200 stepeni oko 45 minuta.

3. Napunite krompire umakom

Kad su se krompiri prohladili, razrežite im površinu jednim rezom, rastvorite, stavite po kockicu putera u unutrašnjost svakog krompira i viljuškom od unutrašnjosti napravite pire.

Na pire stavljajte bolognese umak, pa za kraj svaki krompir s umakom posipajte ribanim sirom. Poslužite toplo. 

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...