NAPRAVITE HERCEGOVAČKI IZLJEVAK JOŠ VEČERAS, SVE VEĆ IMATE KOD KUĆE: Jednostavno, ukusno i jeftino

Veliki pleh pouljiti i zagrijati. Pripremljeno tijesto izliti u zagrijani pleh i ubaciti u rernu da se peče.

  • Gastro

  • 11. Nov. 2024  11. Nov. 2024

  • 1

Sastojci:

15 kašika brašna

so

1 kašičica praška za pecivo i sode bikarbone

3-4 kašike ulja

topla voda

Preljev:

1 litar jogurta

1 pavlaka

so

3-4 čehna bijelog luka

otopiti komadić putera ili masla

Priprema: 

1. U posudu usuti brašno, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, ulje i toplom vodom umutiti tijesto.

2. Veliki pleh pouljiti i zagrijati. Pripremljeno tijesto izliti u zagrijani pleh i ubaciti u rernu da se peče.

3. Kada fino porumeni, izvaditi izljevak iz rerne, malo ga rashladiti.

4. Prohlađen izljevak rukama iskidati na manje komadiće (zalogaje).

5. Staviti ih u veću zdjelu, i pred samo posluživanje preliti sa preljevom od jogurta, pavlake, bijelog luka i malo soli.

6. U posebnoj posudi otopiti komadić putera ili masla i začiniti izljevak.

Prijatno!:)   

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...