Društvo
CURE DETALJI HAOSA KOD DOBOJA: Policajac pucao u gume, izbjegnuta tragedija...
Prije 8 min0
Veliki pleh pouljiti i zagrijati. Pripremljeno tijesto izliti u zagrijani pleh i ubaciti u rernu da se peče.
Gastro
11. Nov. 2024 11. Nov. 2024
1
Sastojci:
15 kašika brašna
so
1 kašičica praška za pecivo i sode bikarbone
3-4 kašike ulja
topla voda
Preljev:
1 litar jogurta
1 pavlaka
so
3-4 čehna bijelog luka
otopiti komadić putera ili masla
Priprema:
1. U posudu usuti brašno, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, ulje i toplom vodom umutiti tijesto.
2. Veliki pleh pouljiti i zagrijati. Pripremljeno tijesto izliti u zagrijani pleh i ubaciti u rernu da se peče.
3. Kada fino porumeni, izvaditi izljevak iz rerne, malo ga rashladiti.
4. Prohlađen izljevak rukama iskidati na manje komadiće (zalogaje).
5. Staviti ih u veću zdjelu, i pred samo posluživanje preliti sa preljevom od jogurta, pavlake, bijelog luka i malo soli.
6. U posebnoj posudi otopiti komadić putera ili masla i začiniti izljevak.
Prijatno!:)
Društvo
CURE DETALJI HAOSA KOD DOBOJA: Policajac pucao u gume, izbjegnuta tragedija...
Prije 8 min0
Politika
PREDRAG ĆERANIĆ NAJAVLJUJE: „Ako kantonalne i federalna policija uvedu pomoćni sastav to bi bilo pozdravljeno u RS-u...“
Prije 16 min0
Gastro
BRZI LJETNI RUČAK: Napravite izvrsne kolutića sa feta sirom, obožavaju ih sve generacije (VIDEO)
Prije 23 min0
Zdravlje
ALARMANTNI REZULTATI VELIKOG ISTRAŽIVANJA: Ukoliko koristite električne cigarete – ovo trebate znati...
Prije 36 min0
Gastro
TURISTI VOLE OVO BALKANSKO JELO, A ČOVJEK KOJI JE KUHAO ZA TITA GA IZVRIJEĐAO: "Cijeli Jadran smrdi po TOME!"
17. Jul. 20250
Gastro
SAMO PRIPAZITE NA BRAŠNO: Spremite za čas polpete od tikvice i poslužite ih uz laganu salatu sa grčkim jogurtom...
17. Jul. 20250
Gastro
BOLJE NEGO IZ PEKARE: Napravite slasne buhtle prema našem receptu i oduševite ukućane...
17. Jul. 20250
Gastro
POVLAČI SE POPULARNA ČOKOLADICA: Sadrži ono što nije navedeno na deklaraciji; ovo može biti smrtonosno...
16. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.