SAVJET ČUVENOG KUHARA ZLATA VRIJEDI: Ovo jelo nikad nemojte naručivati u restoranu

“Uvijek pitajte koja je juha bila jučer u ponudi. Može se pokazati da je juha dana zapravo juha mjeseca“, upozorio je poznati kuhar

  • Gastro

  • 25. Nov. 2024  

  • 0

Kuhar Gordon Ramsay, vlasnik brojnih restorana diljem svijeta, koji je skupio 17 Michelinovih zvjezdica, podijelio je savjete šta nikada ne naručiti u restoranu.

Njegov savjet? Izbjegavajte juhu dana.

Iako se juha dana čini kao siguran izbor za početak obroka, Ramsay je u intervjuu za Town & Country otkrio da ona često završi sa starim sastojcima koji se recikliraju i predstavljaju kao specijalitet.

“Uvijek pitajte koja je juha bila jučer u ponudi. Može se pokazati da je juha dana zapravo juha mjeseca“, upozorio je poznati kuhar.

Iako o juhi dana ima negativno mišljenje, priznaje da se pri narudžbama često oslanja na preporuke konobara. “Konobari često probaju većinu jela s jelovnika i mogu vam dati uvid u ono što je kuhar dodao ili što je najpopularnije kod lokalnih restorana”, rekao je Ramsay.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...