Vijesti
APOKALIPTIČNI PRIZORI IZ HERCEGOVINE: Niko nije spavao, branile su se kuće od požara (VIDEO)
Prije 15 min0
(...) naći na vašoj trpezi.
Gastro
27. Nov. 2024 27. Nov. 2024
0
ZNAMO jedno jelo koje je idealno za pomalo lijene dane kada ne znate točno što biste pripremili za ručak, a ne jede vam se teška hrana. Uz to, petak je, pa će se malo ribe dobro uklopiti u dnevni jelovnik.
Radi se o zapečenoj tjestenini s tunom za koju će vam trebati neki osnovni kuhinjski sastojci - vjerojatno ih već imate kod kuće. Ovo se jelo priprema kao klasična pašta s umakom - skuha se tjestenina, pripremi se umak, sve se sjedini pa se prebaci u posudu za pečenje, posipa sirom i zapeče u pećnici.
Mediteranska kombinacija rajčice, češnjaka i začina uvijek je dobrodošla, a takvi su recepti gotovo uvijek najjednostavniji, ali i najfiniji. Krenimo odmah s receptom.
Sastojci:
tuna iz konzerve
tjestenina po izboru
mozzarella
bijeli luk
luk
pasirani paradajz
koncentrat paradajza
voda
mediteranska mješavina začina
so i biber
Priprema
1. Skuhajte tjesteninu pa krenite s pripremom umaka.
2. Propržite bijeli luk i luk pa im dodajte paradajz, vodu, začinsko bilje, so i biber.
3. Promiješajte i pustite da prokuha, neka se kuha nekoliko minuta dok se ne zgusne.
4. Posolite i dodajte, po potrebi, malo šećera ako je kiselkastog okusa.
5. Ugasite šporet pa dodajte tjesteninu i tunu.
6. Tunu nježno umiješajte kako bi komadi ostali cijeli.
7. Sve prebacite u posudu za pečenje, pospite narezanim sirom i zapecite dok jelo ne dobije hrskavu koricu.
8. Cijeli recept s tačnim mjerama pronađite ovdje.
Prijatno!:)
Vijesti
APOKALIPTIČNI PRIZORI IZ HERCEGOVINE: Niko nije spavao, branile su se kuće od požara (VIDEO)
Prije 15 min0
Politika
AMIDŽIĆ NA SANKCIONIRANOJ TELEVIZIJI: "BiH je svake godine sve manje..."
Prije 18 min0
Show
SMJELA FILMSKA INICIJATIVA: Turska predstavlja svoju prvu originalnu mini-seriju
Prije 42 min0
Mini market
POLITIČKI INFLUENSERI IZ RS-a: Nešić i Banjac se snimali tokom vožnje (VIDEO)
Prije 46 min0
Gastro
PRIJEDLOG ZA LAGANI RUČAK: Napravite još ovo popodne punjene tikvice na meksički način po ovom receptu
07. Jul. 20250
Gastro
BRZO I JEDNOSTAVNO DO UKUSNOG I JEFTINOG RUČKA: Ako ne znate šta ćete, napravite pohovane...
08. Jul. 20250
Gastro
VRIJEME JE ZA OSVJEŽENJE: Napravite zdrav sladoled od tri sastojka i uživajte bez grižnje savjesti
07. Jul. 20250
Gastro
IZ KUHINJE LEGENDARNE GLUMICE: Mira Banjac otkrila recept za krofne koji će oduševiti ukućane
07. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.