Vijesti
POČEO SASTANAK DRŽAVNE VLASTI U MOSTARU: Pogledajte ko je sve došao (VIDEO)
Prije 21 min0
(...) naći na vašoj trpezi.
Gastro
27. Nov. 2024 27. Nov. 2024
0
ZNAMO jedno jelo koje je idealno za pomalo lijene dane kada ne znate točno što biste pripremili za ručak, a ne jede vam se teška hrana. Uz to, petak je, pa će se malo ribe dobro uklopiti u dnevni jelovnik.
Radi se o zapečenoj tjestenini s tunom za koju će vam trebati neki osnovni kuhinjski sastojci - vjerojatno ih već imate kod kuće. Ovo se jelo priprema kao klasična pašta s umakom - skuha se tjestenina, pripremi se umak, sve se sjedini pa se prebaci u posudu za pečenje, posipa sirom i zapeče u pećnici.
Mediteranska kombinacija rajčice, češnjaka i začina uvijek je dobrodošla, a takvi su recepti gotovo uvijek najjednostavniji, ali i najfiniji. Krenimo odmah s receptom.
Sastojci:
tuna iz konzerve
tjestenina po izboru
mozzarella
bijeli luk
luk
pasirani paradajz
koncentrat paradajza
voda
mediteranska mješavina začina
so i biber
Priprema
1. Skuhajte tjesteninu pa krenite s pripremom umaka.
2. Propržite bijeli luk i luk pa im dodajte paradajz, vodu, začinsko bilje, so i biber.
3. Promiješajte i pustite da prokuha, neka se kuha nekoliko minuta dok se ne zgusne.
4. Posolite i dodajte, po potrebi, malo šećera ako je kiselkastog okusa.
5. Ugasite šporet pa dodajte tjesteninu i tunu.
6. Tunu nježno umiješajte kako bi komadi ostali cijeli.
7. Sve prebacite u posudu za pečenje, pospite narezanim sirom i zapecite dok jelo ne dobije hrskavu koricu.
8. Cijeli recept s tačnim mjerama pronađite ovdje.
Prijatno!:)
Vijesti
POČEO SASTANAK DRŽAVNE VLASTI U MOSTARU: Pogledajte ko je sve došao (VIDEO)
Prije 21 min0
Politika
ELMEDIN KONAKOVIĆ OPTIMISTA UOČI SASTANKA U MOSTARU: "Očekujem da ćemo imati svijest o važnosti Plana rasta"
Prije 24 min0
Mini market
ANDREJ NIKOLAIDIS: “Gruzijski slučaj iz crnogorske perspektive je naročito zanimljiv i upozoravajući"
Prije 30 min0
Sex i grad
DANAS JE DRUGAČIJE: Kakvi muškarci su danas privlačni ženama?
Prije 33 min0
Gastro
PROKULICE PUNE VITAMINA: Napravite izvrsno varivo po ovom receptu, gdje dolazi do spoja...
29. Nov. 20240
Gastro
JELA OD RIBE MOGU BITI NEZGODNA ZA PRIPREMU: Ukoliko je duže vremena stajala u posudi u kojoj je pripremana, dovoljno je da u...
30. Nov. 20240
Gastro
NAPRAVITE PILETINU U KREMASTOM UMAKU: Tikka masala klasik, jedno od najpopularnijih indijskih jela
01. Dec. 20240
Gastro
BOLJI NEGO IZ PEKARE: Ovaj recept za domaći kruh pravi je hit na internetu, otkrijte i zašto… (VIDEO)
Prije 5h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.