U SLUČAJU DA SU RASPRODANI I DA IH BAŠ NIGDJE NE MOŽETE PRONAĆI: Kadaif-rezance napravite kod kuće i to...

(...) po ovom receptu.

  • Gastro

  • 12. Dec. 2024  12. Dec. 2024

  • 0

Sastojci: 

9 žumanaca

1 jaje

400 gr glatkog brašna

Priprema:

1. Pomiješajte sastojke

U posudu prvo stavite oko 200 gr brašna pa dodajte žumanca i jaje. Miješajte, uz postepeno dodavanje brašna.

2. Zamijesite tijesto

Tijesto mora biti čvrsto i kompaktno, nikako ne mrvičasto, a kada umijesite čvrsto tijesto, podijelite ga na dva dijela i svaki razvaljajte na vrlo tanko, na pobrašnjenoj podlozi.

3. Ostavite da se osuši

Tijesto ostavite da se suši dvadesetak minuta, a zatim ga zarolajte i ostavite da odstoji još desetak minuta.

4. Narežite

Na kraju oštrim nožem tijesto režite na tanke rezance, slične rezancima za supu, rasprostrite ih na krpu i ostavite da se osuše. 

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...