Politika
POLICIJU JE STAVIO POD POLITIČKU KONTROLU I ON ODREĐUJE KADA ĆE I KO BITI UNAPRIJEĐEN: Ministar Bebek sa Ljubušacima potpuno kontroliše MUP ZHK
Prije 7h0
(...) paprike, zeleni paradajz i krastavci, a vrlo često se u staklenkama mogu pronaći karfiol, luk i mrkva.
Gastro
15. Jan. 2025 15. Jan. 2025
0
Sastojci:
1 kg krastavca
1 kg mrkve
500 gr zelenog paradajza
500 gr paprike
1 kg karfiola
750 ml alkoholnog octa
150 gr šećera
150 gr soli
250 ml vruće vode
biber u zrnu
lovorov list
Priprema:
1. Pripremite povrće
Povrće najprije dobro i temeljito operite. Paprike narežite na manje komade, krastavce na kolutove, mrkvu na četvrtine. Zeleni paradajz prepolovite ili ostavite cijeli ako je manji. Karfiol razdijelite na cvjetiće.
2. Stavite povrće u staklenke
Povrće posložite u prethodno sterilizirane staklenke, dodajte mu biber u zrnu i lovor.
3. Pripremite preljev, prelijte povrće
Pomiješajte ocat, vodu, so i šećer. Dobijeenim preljevom prelijte pripremljeno povrće. Na vrh povrća stavite plastične ili drvene štapiće kako bi fiksirali povrće.
4. Zatvorite staklenke
Zatvorite staklenke, spremite ih na hladno i tamno mjesto. Turšija će biti spremna za konzumaciju nakon otprilike tri sedmice.
Savjet: Sterilizacija staklenki
Staklenke dobro operite. Rernu upalite na 100 stepeni.
U dublji lim ulijte malo vode da pokrije dno, poslažite oprane staklenke i stavite ih u vrelu rernu.
Staklenke će biti spremne za korištenje kada na njima više nećete vidjeti kapljice vode, a to je za otprilike 10 minuta.
Politika
POLICIJU JE STAVIO POD POLITIČKU KONTROLU I ON ODREĐUJE KADA ĆE I KO BITI UNAPRIJEĐEN: Ministar Bebek sa Ljubušacima potpuno kontroliše MUP ZHK
Prije 7h0
Politika
DODIKOV MILOŠ BUKEJLOVIĆ PRKOSI EVROPSKOJ UNIJI: "Baš nas briga za stavove Brisela, zakon o stranim agentima u NSRS"
Prije 7h0
HiTec
SAVEZNIK DONALDA TRUMPA: Hoće li Musk preuzeti TikTok
Prije 7h0
Društvo
VELIKI USPJEH: Tuzlanski učenici osvojili pregršt medalja na Olimpijadi naučnih projekata BOSEPO 2025
Prije 7h0
Gastro
SVAKOG PETKA ISPOČETKA: Danas pravimo izvrsne ćufte u paradajz sosu i ne zaboravite pire krompir… (VIDEO)
07. Feb. 20250
Gastro
ČORBA KOJA ĆE OPLEMENITI I DUŠU I TIJELO: Isprobajte ovaj zaboravljeni recept, a ako volite grah, nema šanse da ne zavolite i...
Prije 22h0
Gastro
SVE SASTOJKE SIGURNO VEĆ IMATE U KUHINJI: Napravite rezance prema našem receptu, bit ćete zadivljeni rezultatima…
06. Feb. 20250
Gastro
VODIČ ZA ZIMSKI UZGOJ PARADAJZA: Kada je riječ o odabiru sorti, najbolje će se pokazati one koje ne rastu...
07. Feb. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.