Šareni svijet
U SRED EUROPE ARHEOLOZI PRONAŠLI DIVOVSKE CIPELE: Ko ih je mogao nositi
Prije 20 min0
Naša današnja slastica sprema se za 50 minuta, a nestaje u trenu.
Gastro
21. Jan. 2025
0
SASTOJCI
Za podlogu:
3 jaja
100 g šećera
150 g omekšalog maslaca
1 Dolcela Brownies double choco
Za nadjev:
600 g kremastog sira
3 jaja
100 g šećera
1 Dolcela Bourbon vanilija šećer
100 g tamne čokolade
PRIPREMA
Pećnicu zagrijte na 160°C, a kalup za tortu (promjera 20-22 cm) cijeli obložite papirom za pečenje.
Mješavinu za tijesto uspite u posudu i dodajte jaja, omekšani maslac i šećer. Sve zajedno miješajte pjenjačom ili električnom miješalicom na najmanjoj brzini 1-2 minute, dok ne dobijete glatko tijesto.
Prebacite u kalup za pečenje te poravnajte.
Čokoladne kapljice zajedno s ostalih 100 g tamne čokolade otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici.
Pjenjačom ili mikserom izmiješajte kremasti sir, jaja i šećere, a zatim dodajte otopljenu čokoladu.
Nadjev prelijte preko browniea pa stavite u pećnicu na 50-ak minuta.
Posluživanje
Ohladite na sobnu temperaturu pa poslužite ili držite u hladnjaku do tri dana.
Savjet
Kolač je gotov kad se još uvijek malo trese u samoj sredini.
Prijatno!
Šareni svijet
U SRED EUROPE ARHEOLOZI PRONAŠLI DIVOVSKE CIPELE: Ko ih je mogao nositi
Prije 20 min0
Hronika
NEBO SE IZNENADA POTPUNO SMRAČILO: Dramatične posljedice velikog nevremena u Splitu, brojne gradske ulice pod vodom (VIDEO, FOTO)
Prije 21 min0
Regija
JULI JE, A TEMPERATURA NULA STEPENI: U Sloveniji pao snijeg
Prije 28 min0
Ekonomija
ČOKOLADA POSTAJE LUKSUZ?: Cijene otišle u nebo, ali potražnja ne jenjava
Prije 31 min0
Gastro
PRIJEDLOG ZA LAGANI RUČAK: Napravite još ovo popodne punjene tikvice na meksički način po ovom receptu
Prije 20h0
Gastro
IZ KUHINJE LEGENDARNE GLUMICE: Mira Banjac otkrila recept za krofne koji će oduševiti ukućane
Prije 21h0
Gastro
VRIJEME JE ZA OSVJEŽENJE: Napravite zdrav sladoled od tri sastojka i uživajte bez grižnje savjesti
Prije 21h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.