BOLJI NEGO IZ SLASTIČARNE: Na brzinu napravite Brownie čokoladni cheesecake i oduševite ukućane...

Naša današnja slastica sprema se za 50 minuta, a nestaje u trenu.

  • Gastro

  • 21. Jan. 2025  

  • 0

SASTOJCI

Za podlogu:

3 jaja

100 g šećera

150 g omekšalog maslaca

1 Dolcela Brownies double choco

Za nadjev:

600 g kremastog sira

3 jaja

100 g šećera

1 Dolcela Bourbon vanilija šećer

100 g tamne čokolade

PRIPREMA

Pećnicu zagrijte na 160°C, a kalup za tortu (promjera 20-22 cm) cijeli obložite papirom za pečenje.

Mješavinu za tijesto uspite u posudu i dodajte jaja, omekšani maslac i šećer. Sve zajedno miješajte pjenjačom ili električnom miješalicom na najmanjoj brzini 1-2 minute, dok ne dobijete glatko tijesto.

Prebacite u kalup za pečenje te poravnajte.

Čokoladne kapljice zajedno s ostalih 100 g tamne čokolade otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici.

Pjenjačom ili mikserom izmiješajte kremasti sir, jaja i šećere, a zatim dodajte otopljenu čokoladu.

Nadjev prelijte preko browniea pa stavite u pećnicu na 50-ak minuta.

Posluživanje

Ohladite na sobnu temperaturu pa poslužite ili držite u hladnjaku do tri dana. 

Savjet

Kolač je gotov kad se još uvijek malo trese u samoj sredini.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...