KAD GOD DOŠLA DOBRO DOŠLA MI: Recept za kremastu tjesteninu s bijelim lukom i parmezanom za koju će vam biti...

(...) potrebno samo 35 minuta i jedna veća tava.

  • Gastro

  • 21. Jan. 2025  21. Jan. 2025

  • 0

Sastojci:

30 gr putera

4 čehna bijelog luka

470 ml pilećeg temeljca

240 ml mlijeka

230 gr rezanaca

so po ukusu

biber po ukusu

25 gr narendanog parmezana

2 kašike svježe sjeckanog peršuna

Priprema:

1. Pržite bijeli luk

U većoj tavi, na srednje jakoj vatri, otopite puter. Dodajte protisnuti bijeli luk pa ga pržite otprilike 1 minutu.

2. Dodajte tjesteninu

Ulijte pileći temeljac i mlijeko, dodajte tjesteninu te začinite solju i biberom po ukusu. 

3. Kuhajte tjesteninu

Pustite da zakuha, zatim smanjite vatru i kuhajte, povremeno miješajući 18 do 20 minuta, ili dok tjestenina ne bude kuhana po vašem ukusu. 

4. Dodajte parmezan

Umiješajte parmezan, a ako je umak pregust, po potrebi dodajte još mlijeka dok ne postignete željenu gustoću. 

5. Posipajte peršunom i poslužite

Sklonite s vatre, pospite svježe sjeckanim peršunom, po želji s još malo parmezana i poslužite. 

Prijatno!) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...