AKO ŽELITE NEŠTO BRZO, JEFTINO I FINO ZA JESTI: Skuhani krompir sa začinima i dodatkom malo salame i sira...

(...) jednako je savršenstvu.

  • Gastro

  • 12. Feb. 2025  12. Feb. 2025

  • 0

Sastojci: 

600 gr krompira 

1 kašika soli

1 kašika ulja

1 kašika praška za pecivo 

1 kašika rendanog sira

60 gr mekog brašna 

nekoliko listova peršuna

100 gr salame 

100 gr "žutog" sira (gauda, edamer...)

Priprema:

1. Skuhajte krumpir

Ogulite krumpir i stavite ga kuhati.

2. Pripremite smjesu

Kada se krompir skuha, zgnječite ga i dodajte so, ulje, prašak za pecivo, brašno (po potrebi dodajte još malo), rendani sir i sitno sjeckani peršun.

3. Razvaljajte smjesu

Nakon što ste dobro izmiješali sastojke, razvaljajte smjesu. Oblikujte krugove. Upotrijebite čašu ili kalup da iz smjese izrežete krugove.

4. Filujte

U sredinu svakog kruga stavite šalamu i sir po želji, zatim zatvorite krug. Svaki napunjeni krug uvaljajte u mrvice prije pečenja.

5. Pecite u tavi

Pecite na srednje jakoj vatri dok ne poprime zlatno-smeđu boju. 

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...