HiTec
NOVI SMJER I ZNAČAJNA PROMJENA: YouTube više neće pratiti trendove u video-zapisima kao dosad
Prije 9 min0
(...) vremena provedenog u kuhinji, ali je zato okus neodoljiv.
Gastro
17. Feb. 2025 17. Feb. 2025
0
Pollo in potacchio jednostavno je, rustikalno jelo iz talijanske regije Le Marche. Piletina se dinsta dok ne postane neodoljivo mekana u bijelom vinu, paradajzu, bijelom luku i ružmarinu (koji daje poseban okus pa ga nemojte preskočiti).
Nevjerovatno je koliko je jednostavna za pripremu, a opet prepuna je okusa i mirisa, prenosi Punkufer.hr.
Meso poslužite uz pečeni krompir ili povrće po izboru.
Piletina u umaku od paradajza:
4 pileća batka
4 pileća zabatka
2 čehna bijelog luka
1 grančica ružmarina
125 ml bijelog vina
130 g passate
2 kašike maslinovog ulja
so i biber
Priprema:
1. Piletinu posolite s obje strane. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi i dodajte dva cijela, oguljena čehna bijelog luka. Pržite bijeli luk oko 1 minutu dok ne zamiriši i počne dobijati zlatnu boju.
2. Izvadite bijeli luk i ostavite ga sa strane. Piletinu stavite u tavu s kožicom prema dolje i pržite 4-5 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Okrenite je i pržite drugu stranu još 4-5 minuta. Dodajte bijelo vino i pustite da ispari 2-3 minute. Zatim dodajte passat i promiješajte. Vratite bijeli luk u tavu i dodajte grančicu ružmarina.
3. Pokrijte poklopcem i piletinu dinstajte na laganoj vatri 50 minuta.
4. Potom sklonite poklopac i pustite da se umak malo zgusne još 5 minuta.
Prijatno!:)
HiTec
NOVI SMJER I ZNAČAJNA PROMJENA: YouTube više neće pratiti trendove u video-zapisima kao dosad
Prije 9 min0
Estrada
BEOGRADSKI GLUMAC ZAVRŠIO U BOLNICI: Mitrovićev medij izvijestio da se predozirao, on se javio i otkrio...
Prije 19 min0
Politika
POJEDINE STRANKE U RS-u KOJE SU U OZBILJNIM PROBLEMIMA PRED IZBORE 2026. GODINE: Dok Dodik "čeka", Miličević je...
Prije 32 min0
Svijet
IZVJEŠTAJ O AVIONSKOJ NESREĆI U INDIJI: Na snimku iz pilotske kabine čuje se kako jedan pilot pita drugog zašto je...
Prije 42 min0
Gastro
SEZONA JE TIKVICA: Evo jednostavan i brz recept za dane kad vam se baš ne kuha
09. Jul. 20250
Gastro
IDEALAN ZA POČETAK DANA: Ukusan doručak bogat hranjivim sastojcima
10. Jul. 20250
Gastro
JEDNOSTAVAN BISKVIT I JOŠ JEDNOSTAVNIJA KREMA: Napravite sve to za pola sata i uživajte u okusu ljeta
09. Jul. 20250
Gastro
EFIKASNO I PRIRODNO: Doručak koji pomaže mršavljenju i snižavanju holesterola
09. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.