Vijesti
ZBOG TVRDNJE DA JE TRAŽILA NOVAC ZA OSLOBAĐAJUĆU PRESUDU: Sutkinja Sena Uzunović prijavila Milorada Dodika Tužilaštvu BiH
Prije 15 min0
(...) vegansku i paleo prehranu.
Gastro
08. Mar. 2025 08. Mar. 2025
0
Ova salata od pečenih patlidžana prepuna je bliskoistočnih začina koji joj daju sjajan okus.
Sastojci:
2 veća patlidžana
100 gr prepolovljenog cherry paradajza
3 čehna bijelog luka, zgnječena
60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 luk, sitno nasjeckan
½ kašičice soli
1½ kašičice kumina u prahu
1 kašičica origana
1 kašičica slatke mljevene paprike
½ kašičice mljevenog korijandera
3 kašike peršuna, sitno nasjeckanog
20 gr prženih badema u listićima
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 200°C
2. Izrežite patlidžane na malene kockice
Patlidžan narežite na sitne kockice i stavite u lim za pečenje zajedno s prepolovljenim cherryjem, sitno nasjeckanim lukom i zgnječenim bijelim lukom. Prelijte povrće maslinovim uljem, a zatim ga pospite solju, kuminom, origanom, mljevenom slatkom paprikom i korijanderom. Promiješajte povrće rukama kako biste bili sigurni da je sve dobro prekriveno uljem i začinima.
3. Pecite 30 minuta u rerni
Lim za pečenje stavite u prethodno zagrijanu rernu na 30 minuta ili dok patlidžan ne omekša i ne dobije zlatnu boju. Promiješajte povrće nekoliko puta tokom pečenja kako bi se sve ravnomjerno ispeklo.
4. Pospite listićima badema i peršunom
Gotovo povrće pospite prženim bademima i nasjeckanim peršunom te smjesu lagano promiješajte da se sve sjedini. Kašikom premjestite u zdjelu i poslužite.
Prijatno!:)
Vijesti
ZBOG TVRDNJE DA JE TRAŽILA NOVAC ZA OSLOBAĐAJUĆU PRESUDU: Sutkinja Sena Uzunović prijavila Milorada Dodika Tužilaštvu BiH
Prije 15 min0
Šareni svijet
KLIMATSKE PROMJENE UZELE DANAK: U italijanskim Alpama pao snijeg, temperature ispod nule (VIDEO)
Prije 18 min0
Estrada
LEPA BRENA U BLISKOM SRODSTVU SA ZVEZDOM "GRANDA": "Nikad nisam o tome javno govorila"
Prije 24 min0
Svijet
LUD, LUĐI, NAJLUĐI: Netanyahu predao Trumpu pismo nominacije za Nobelovu nagradu za mir
Prije 26 min0
Gastro
PRIJEDLOG ZA LAGANI RUČAK: Napravite još ovo popodne punjene tikvice na meksički način po ovom receptu
Prije 19h0
Gastro
IZ KUHINJE LEGENDARNE GLUMICE: Mira Banjac otkrila recept za krofne koji će oduševiti ukućane
Prije 20h0
Gastro
VRIJEME JE ZA OSVJEŽENJE: Napravite zdrav sladoled od tri sastojka i uživajte bez grižnje savjesti
Prije 20h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.