Gastro
SPECIJALITET S ISTOKA: Danas pravimo musaku na malo drugačiji način, još kad napravite paradajz salatu… (VIDEO)
18. Apr. 20250
Redanje sastojaka je veoma jednostavno, njihova raznovrsnost složencu daje jedinstven ukus, a jelo u bilo kojem trenutku možete da začinite po vašoj želji.
Gastro
13. Mar. 2025
0
Složenac s piletinom se sprema za tren oka. Redanje sastojaka je veoma jednostavno, njihova raznovrsnost složencu daje jedinstven ukus, a jelo u bilo kojem trenutku možete da začinite po vašoj želji.
SASTOJCI
1 veći pileći file
1 tikvica
2 manja krompira (isječeni na tanke kolutove)
1 glavnica crnog luka (sitno nasjeckan)
1 paradajz (isječen na kolutove)
2 jajeta
2 kašike kisjele pavlake
50ml mleka
1 kašičica senfa
so, biber, suvi začin, sušeni peršunov list
PRIPREMA
Piletinu isjeći na šnicle, posoliti, posuti biberom i premazati senfom. Meso vrlo kratko propržiti na malo ulja.
Tikvice oljuštiti, isjeći na tanke kolutove (debljine 2-3mm), posoliti i ostaviti da odstoje petnaestak minuta. Ubrusom upiti višak tečnosti koju su tikvice pustile. Krompir i tikvice začiniti po želji.
Vatrostalnu posudu premazati uljem i u njoj poređati meso, tikvice, krompir, crni luk, i na kraju staviti paradajz. Ako želite, paradajz možete i da izostavite.
Umutiti jaja sa pavlakom i mlijekom, preliti preko složenca i na kraju posuti sušenim peršunom po želji. U preliv možete da dodate začine koje volite prema ukusu. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta u zavisnosti od rerne, dok povrće ne omekša.
Prijatno!
Gastro
SPECIJALITET S ISTOKA: Danas pravimo musaku na malo drugačiji način, još kad napravite paradajz salatu… (VIDEO)
18. Apr. 20250
Gastro
ODMAH U AKCIJU: Danas pravimo musaku na malo drugačiji način, još kad napravite paradajz salatu… (VIDEO)
13. Feb. 20250
Gastro
SPECIJALITET DANA: Danas pravimo musaku na malo drugačiji način, još kad napravite salatu… (VIDEO)
05. Jan. 20250
Gastro
ODMAH U AKCIJU: Danas pravimo musaku na malo drugačiji način, još kad napravite salatu… (VIDEO)
25. Nov. 20240
Vijesti
OGLASIO SE NAČELNIK DAUTOVIĆ NAKON INCIDENATA: "Nećemo dozvoliti da nam se unosi nemir sa strane"
Prije 6h0
Mini market
NAKON BURNIH REKACIJA JAVNOSTI: Oglasili se iz SDP-a i SDA o intoniranju himne Republike Hrvatske u Kiseljaku
Prije 6h0
Mini market
SDA CENTAR O NEDAVNOM IZBORU RUKOVODSTVA GRADA SARAJEVA I GV: "Trojka urušava multietičnost Sarajeva i šalje pogrešnu sliku..."
Prije 7h0
Društvo
RADOST U BH. GRADU: Obnovljen još jedan simbol grada, plivanje će opet da živi
Prije 7h0
Gastro
TURISTI VOLE OVO BALKANSKO JELO, A ČOVJEK KOJI JE KUHAO ZA TITA GA IZVRIJEĐAO: "Cijeli Jadran smrdi po TOME!"
17. Jul. 20250
Gastro
SAMO PRIPAZITE NA BRAŠNO: Spremite za čas polpete od tikvice i poslužite ih uz laganu salatu sa grčkim jogurtom...
17. Jul. 20250
Gastro
BOLJE NEGO IZ PEKARE: Napravite slasne buhtle prema našem receptu i oduševite ukućane...
17. Jul. 20250
Gastro
KONAČNO PETAK: Danas pravimo izvrsne ćufte u paradajz sosu i ne zaboravite pire krompir… (VIDEO)
18. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.