Gastro
ODMAH U AKCIJU: Danas pravimo musaku na malo drugačiji način, još kad napravite paradajz salatu… (VIDEO)
13. Feb. 20250
Redanje sastojaka je veoma jednostavno, njihova raznovrsnost složencu daje jedinstven ukus, a jelo u bilo kojem trenutku možete da začinite po vašoj želji.
Gastro
13. Mar. 2025
0
Složenac s piletinom se sprema za tren oka. Redanje sastojaka je veoma jednostavno, njihova raznovrsnost složencu daje jedinstven ukus, a jelo u bilo kojem trenutku možete da začinite po vašoj želji.
SASTOJCI
1 veći pileći file
1 tikvica
2 manja krompira (isječeni na tanke kolutove)
1 glavnica crnog luka (sitno nasjeckan)
1 paradajz (isječen na kolutove)
2 jajeta
2 kašike kisjele pavlake
50ml mleka
1 kašičica senfa
so, biber, suvi začin, sušeni peršunov list
PRIPREMA
Piletinu isjeći na šnicle, posoliti, posuti biberom i premazati senfom. Meso vrlo kratko propržiti na malo ulja.
Tikvice oljuštiti, isjeći na tanke kolutove (debljine 2-3mm), posoliti i ostaviti da odstoje petnaestak minuta. Ubrusom upiti višak tečnosti koju su tikvice pustile. Krompir i tikvice začiniti po želji.
Vatrostalnu posudu premazati uljem i u njoj poređati meso, tikvice, krompir, crni luk, i na kraju staviti paradajz. Ako želite, paradajz možete i da izostavite.
Umutiti jaja sa pavlakom i mlijekom, preliti preko složenca i na kraju posuti sušenim peršunom po želji. U preliv možete da dodate začine koje volite prema ukusu. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta u zavisnosti od rerne, dok povrće ne omekša.
Prijatno!
Gastro
ODMAH U AKCIJU: Danas pravimo musaku na malo drugačiji način, još kad napravite paradajz salatu… (VIDEO)
13. Feb. 20250
Gastro
SPECIJALITET DANA: Danas pravimo musaku na malo drugačiji način, još kad napravite salatu… (VIDEO)
05. Jan. 20250
Gastro
ODMAH U AKCIJU: Danas pravimo musaku na malo drugačiji način, još kad napravite salatu… (VIDEO)
25. Nov. 20240
Gastro
ODMAH U AKCIJU: Danas pravimo musaku na malo drugačiji način, još kad napravite paradajz salatu… (VIDEO)
27. Okt. 20240
Evropa
DRAMATIČNE SNIMKE IZ RUSIJE: Zračna baza u plamenu nakon udara ukrajinskih dronova...
Prije 17 min0
Regija
VUČIĆ POBJESNIO PRED KAMERAMA: "Gotovo sam uvjeren da NATO nije bio ni obaviješten i da im nisu čak ni rekli..."
Prije 27 min0
Jeste li znali
SENZACIONALNO OTKRIĆE: Kako je u Bosni otkriven podzemni hram nepobjedivog božanstva kome se klanjalo pola svijeta…
Prije 33 min0
Zabava
VIC DANA: Mostarci su za Google znali puno prije interneta, stotinama godina koristili su...
Prije 37 min0
Gastro
MALE TAJNE MAJSTORA KUHINJE: Za savršene faširane šnicle - samo slijedite upute...
17. Mar. 20250
Gastro
DOMAĆE JE NAJBOLJE: Napravite slasne buhtle prema našem receptu i oduševite ukućane...
Prije 23h0
Gastro
KAO IZ BAKINE KUHINJE: Napravite izvrsne čupavce po tradicionalnom receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
18. Mar. 20250
Gastro
NAPRAVITE ZAPEČENU TJESTENINU S LUKOM: Mnogi je vole, a ovdje je recept inspirisan francuskom...
17. Mar. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.