MUSAKA NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Složenac s piletinom se sprema za tren oka...

Redanje sastojaka je veoma jednostavno, njihova raznovrsnost složencu daje jedinstven ukus, a jelo u bilo kojem trenutku možete da začinite po vašoj želji.

  • Gastro

  • 13. Mar. 2025  

  • 0

Složenac s piletinom se sprema za tren oka. Redanje sastojaka je veoma jednostavno, njihova raznovrsnost složencu daje jedinstven ukus, a jelo u bilo kojem trenutku možete da začinite po vašoj želji.

SASTOJCI

1 veći pileći file

1 tikvica

2 manja krompira (isječeni na tanke kolutove)

1 glavnica crnog luka (sitno nasjeckan)

1 paradajz (isječen na kolutove)

2 jajeta

2 kašike kisjele pavlake

50ml mleka

1 kašičica senfa

so, biber, suvi začin, sušeni peršunov list

PRIPREMA

Piletinu isjeći na šnicle, posoliti, posuti biberom i premazati senfom. Meso vrlo kratko propržiti na malo ulja.

Tikvice oljuštiti, isjeći na tanke kolutove (debljine 2-3mm), posoliti i ostaviti da odstoje petnaestak minuta. Ubrusom upiti višak tečnosti koju su tikvice pustile. Krompir i tikvice začiniti po želji.

Vatrostalnu posudu premazati uljem i u njoj poređati meso, tikvice, krompir, crni luk, i na kraju staviti paradajz. Ako želite, paradajz možete i da izostavite.

Umutiti jaja sa pavlakom i mlijekom, preliti preko složenca i na kraju posuti sušenim peršunom po želji. U preliv možete da dodate začine koje volite prema ukusu. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta u zavisnosti od rerne, dok povrće ne omekša.

Prijatno!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...