ZA TANJIR VIŠE: Napravite juneći gulaš po ovom receptu, izvrstan prijedlog i za ručak i za iftar

Obradujte ukućane i sebe pravim domaćinskim i vrlo ukusnim obrokom.

  • Gastro

  • 20. Mar. 2025  20. Mar. 2025

  • 0

Satojci:

500 gr junećeg šola (meso od buta)

2 glavice crnog luka

3 čehna bijelog luka

2 veće mrkve

jedna kašika brašna

lovorov list 

so i biber 

mljevena crvena paprika 

peršun 

suhi biljni začin

Priprema:

1. Isjeckajte i propržite crni luk da blago porumeni. Dodajte meso, ispržite ga sa obje strane tako da ne bude crveno.

2. Sipajte vodu, pa zatim dodajte i ostalo povrće koje ste prethodno isjeckali.

3. Stavite malo od svih začina i 2-3 lovorova lista. Vode sipajte toliko da pokrije sve što se nalazi u šerpi.

4. Smanjite temperaturu i ostavite da se lagano krčka dok meso ne bude skoro mekano.

5. Povremeno provjeravajte, dodajte vode ako treba i promiješajte.

6. Kada je meso potpuno gotovo, pomiješajte mljevenu crvenu papriku i brašno, i razmutite sa malo vode da ne bude grudvica.

7. Dodajte u meso i promiješajte.

8. Ostaviti da se sve lagano krčka još 10-tak minuta, uz povremeno miješanje.

9. Probajte i dodajte ponovo začine. Isjeckani svjež ili suhi peršun dodajte na kraju. 

Prijatno!:)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...