Politika
DAMIR MAŠIĆ O STEVANDIĆU I VIŠKOVIĆU: “I preostala dva politička miša mekinjaša došunjala su se krišom pred pravosuđe”
Prije 6 min0
Parmezan je glavni.
Gastro
28. Apr. 2025 28. Apr. 2025
0
Sastojci:
340 gr tjestenine
1 prstohvatsoli za kuhanje tjestenine
150 gr tvrdog sira po želji
100 gr naribanog parmezana
½ kašičice mljevenog bibera
1 kašika putera
150 ml tekućine u kojoj se kuhala tjestenina
Priprema:
1. Skuhajte tjesteninu
Stavite kuhati vodu koju ste dobro posolili. Kada voda zakuha, dodajte tjesteninu. U posebnoj posudi sjedinite sireve i biber. Netom prije nego što je tjestenina do kraja skuhana, prebacite je u zdjelu sa sirom i biberom te dio vode (150 ml) od kuhanja sačuvajte i ubacite u zdjelu s tjesteninom, sirom i biberom.
2.
Pomiješajte sve
Dobro promiješajte da prekrijete svu tjesteninu dodajući kašičicu ili dvije putera i još malo vode od kuhanja ako je potrebno razblažiti umak. Umak bi trebao biti kremast, ne vodenast.
3.
Poslužite
Svaku porciju posipajte s još sira i bibera. Poslužite odmah.
Prijatno!:)
Politika
DAMIR MAŠIĆ O STEVANDIĆU I VIŠKOVIĆU: “I preostala dva politička miša mekinjaša došunjala su se krišom pred pravosuđe”
Prije 6 min0
Show
SARAJKA U ĐOKOVIĆEVOJ LOŽI PRIVUKLA PAŽNJU: U pitanju je milijarderka
Prije 9 min0
Svijet
BESANA NOĆ U KIJEVU: Novi masovni napad Rusije
Prije 47 min0
Vijesti
PREMIJER SRBIJE U LAKTAŠIMA: O čemu je razgovarao s Dodikom?
Prije 1h0
Gastro
PRIJEDLOG ZA LAGANI RUČAK: Napravite još ovo popodne punjene tikvice na meksički način po ovom receptu
07. Jul. 20250
Gastro
BRZO I JEDNOSTAVNO DO UKUSNOG I JEFTINOG RUČKA: Ako ne znate šta ćete, napravite pohovane...
08. Jul. 20250
Gastro
VRIJEME JE ZA OSVJEŽENJE: Napravite zdrav sladoled od tri sastojka i uživajte bez grižnje savjesti
07. Jul. 20250
Gastro
IZ KUHINJE LEGENDARNE GLUMICE: Mira Banjac otkrila recept za krofne koji će oduševiti ukućane
07. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.