NAJJEDNOSTAVNIJA TJESTENINA: Ovaj recept brzo se priprema i neće vas puno koštati, a sigurno će vam se svidjeti

Parmezan je glavni.

  • Gastro

  • 28. Apr. 2025  28. Apr. 2025

  • 0

Sastojci:

340 gr tjestenine

1 prstohvatsoli za kuhanje tjestenine

150 gr tvrdog sira po želji

100 gr naribanog parmezana

½ kašičice mljevenog bibera  

1 kašika putera

150 ml tekućine u kojoj se kuhala tjestenina

Priprema:

1. Skuhajte tjesteninu

Stavite kuhati vodu koju ste dobro posolili. Kada voda zakuha, dodajte tjesteninu. U posebnoj posudi sjedinite sireve i biber. Netom prije nego što je tjestenina do kraja skuhana, prebacite je u zdjelu sa sirom i biberom te dio vode (150 ml) od kuhanja sačuvajte i ubacite u zdjelu s tjesteninom, sirom i biberom.

2.

Pomiješajte sve

Dobro promiješajte da prekrijete svu tjesteninu dodajući kašičicu ili dvije putera i još malo vode od kuhanja ako je potrebno razblažiti umak. Umak bi trebao biti kremast, ne vodenast.

3.

Poslužite 

Svaku porciju posipajte s još sira i bibera. Poslužite odmah. 

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...