RECEPT ZA PAŠTU FAŽOL, PA KAD STIGNETE - NAPRAVITE: Iznimno jednostavno, a toliko ukusno i...

(...) hranjivo jelo.

  • Gastro

  • 29. Apr. 2025  29. Apr. 2025

  • 0

Sastojci:

Varivo:

0,5 kg suhog graha

1 glavica luka

2 manje mrkve

150 gr korijena celera

2 lista lovora

maslinovo ulje

1 kašičica dvostrukog koncentrata paradajza

300 gr tjestenine po vašoj želji

so

biber

Pešt:

100 gr suhog mesa po želji

4 čehne bijelog luka

svježi peršun

Priprema:

1. Pristavite grah

Suhi grah možete namočiti preko noći kako bi ga omekšali i skratili mu vrijeme kuhanja. I neka se kuha u hladnoj vodi, a nakon što zavrije i kuha otprilike 10 minuta, procijedite ga i bacite vodu.

2. Dinstajte luk i korjenasto povrće

U loncu u kojem ćete kuhati grah, prvo na maslinovom ulju prepržite sitno kosani luk, celer i mrkvu nasjeckanu na manje komadiće. Stavite i lovor pa sve zajedno pirjajte otprilike 5 do 7 minuta.

3. Dodajte grah

Dodajte grah i sve prelijte vodom. Pustite da kuha.

4. Pripremite pešt

Pešt pripremite tako da u blenderu ili sjeckalici usitnite "suhovinu", bijeli luk i peršun dok ne dobijete teksturu paste. Kada je grah na pola kuhan ubacite u njega pešt i dodajte koncentrat paradajza. Posolite, pobiberite i pustite da krčka.

5. Dodajte tjesteninu

Varivo je gotovo kad grah omekša. Pred sam kraj ukuhajte tjesteninu pazeći na upute na pakovanju kako je ne bi raskuhali.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...