IDEALAN PRILOG UZ PRVOMAJSKI ROŠTILJ: Osvježavajuća salata sa dodatkom jogurta i senfa...

Možete ju pripremiti i dan ranije!

  • Gastro

  • 30. Apr. 2025  

  • 0

Prvi maj, odnosno praznik rada, tradicionalno se proslavlja u prirodi uz nezaobilazni roštilj sa prijateljima i porodicom. A kako bi vaše druženje na otvorenom proteklo što ukusnije, u nastavku donosimo recept za osvježavajuću salatu koja savršeno ide uz meso, a koju možete pripremiti unaprijed i ponijeti sa sobom.

Klasična coleslaw salata sa dodatkom jogurta i senfa pruža osvežavajući ukus koji savršeno ide uz roštilj. 

Sastojci:

  • ½ glavice kupusa
  • 3 mrkve
  • 1 korijen celera
  • 150 g majoneza
  • 3 kašike vinskog sirćeta
  • 1 kašika senfa
  • 2 kašike jogurta
  • 1 kašičica šećera
  • So i biber po ukusu

Priprema:

  • Naribajte ili isjeckajte na tanke trake kupus, mrkvu i celer.
  • U zdjeli sjedinite majonez, sirće, senf, jogurt i šećer. Posolite i pobiberite po ukusu.
  • Oko 10 minuta prije serviranja prelijte povrće pripremljenim prelivom i dobro izmješajte.

Ova verzija coleslaw salate je lagana i osvježavajuća – idealna za tople proljetne i ljetne dane, a budući da se može napraviti unaprijed,  praktičan je izbor za roštiljanje i druženja na otvorenom. Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...