RECEPT PO KOJEM ĆETE NAJBOLJE ISPRŽITI PATLIDŽANE: Jednostavno je za pripremu, a možete ih poslužiti uz...

(...) svoj omiljeni umak.

  • Gastro

  • 06. Maj 2025  06. Maj 2025

  • 0

Sastojci:

1 patlidžan

1 kašika brašna

2 jaja

so

ulje za prženje

Priprema:

1. Pripremite patlidžan za pohovanje

Patlidžan narežite na ploške debljine otprilike dva centimetra i posolite. Ostavite ih da odstoje oko pola sata. Potom papirnim ubrusima uklonite višak tekućine i panirajte.

2. Pohujte

Zagrijte ulje u tavi, a kriške patlidžana umočite u brašno pa u jaje i pržite dok se ne stvori korica zlatne boje. Patlidžan stavite na papirne ubruse da uklonite višak masnoće te poslužite odmah dok je vruće uz omiljeni umak.

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...