Sex i grad
KELLY BROOK IZGUBILA 12 KG: "Isplatilo se, to dovodi do više seksa!" (FOTO)
Prije 4h0
(...) uz sve, kruh, kiflice, krekere, pa i meso.
Gastro
07. Maj 2025 07. Maj 2025
0
Zvuči odlično, a u nastavku pronađite jednostavan recept za namaz od povrća koji je brz, ukusan i super svestran. Povrće možete prilagoditi svom ukusu i iskoristiti koje god povrće imate u hladnjaku.
Sastojci:
150 gr crvene paprike
100 gr kuhanog graška
60 gr kremastog sira (krem sir, ricotta ili mascarpone)
1 kašika maslinovog ulja
1 čehno bijelog luka
1 prstohvat dimljene crvene paprike
20 ml soka od limuna
so i biber po ukusu
Priprema:
1. Pripremite povrće
Papriku operite, očistite od sjemenki i narežite na manje komade. Grašak kratko prokuhajte u vodi dok ne omekša (oko 3 minute), a zatim ga ocijedite i ostavite da se ohladi.
2. Izblendajte
U blender stavite crvenu papriku, kuhani grašak, kremasti sir i maslinovo ulje. Dodajte sitno nasjeckani bijeli luk i sve dobro izblendajte dok ne dobijete glatku teksturu. Ako je smjesa previše gusta, dodajte malo maslinovog ulja ili vode.
3. Začinite
Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte prstohvat dimljene paprike (ako volite dimljeni okus) ili sušenog origana za malo dodatne arome. Na kraju, iscijedite sok od pola limuna - to će namazu dati svježinu i balansirati okuse.
4. Poslužite
Namaz poslužite na omiljenom kruhu, uz krekere ili kao prilog uz pečeno meso, a možete ga dodati i u sendvič - opcija je bezbroj.
Prijatno!:)
Sex i grad
KELLY BROOK IZGUBILA 12 KG: "Isplatilo se, to dovodi do više seksa!" (FOTO)
Prije 4h0
Svijet
TRUMP UGOVORIO POSAO STOLJEĆA: "Samo dio s Boeingom osigurat će milion radnih mjesta!"
Prije 5h0
Evropa
EVO ŠTA SADRŽI 17. PAKET SANKCIJA RUSIJI: Na udaru ruska "flota u sjeni" te nekoliko firmi iz Srbije i Turske
Prije 5h0
Sport
REMI U ŠIROKOM BRIJEGU ZA HISTORIJSKI USPJEH: FK Sarajevo po osmi put osvajač Kupa BiH!
Prije 5h0
Gastro
VRIJEME JE ZA ULAZAK U BAŠTE: Ukoliko kraj paradajza posadite ovu biljku, rađat će kao lud…
12. Maj 20250
Gastro
NAPRAVITE KROKETE OD KROMPIRA I SIRA: Mnogi su ljubitelji ovih hrskavih "valjaka", bilo da su u "ulozi" priloga ili...
12. Maj 20250
Gastro
TAJNA LJUTE PAPRIKE: Brojne su blagodati za zdravlje, ne biste vjerovali za šta je sve dobra…
Prije 21h0
Gastro
MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Ovakvu kajganu prave kulinarski profesionalci, tajna je u jednom sastojku...
13. Maj 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.