I NE PITAJ NIŠTA, SLANCI SU TO: Napravite ih još ovo jutro po ovom receptu, bolji su nego oni iz pekare

Uživajte u malim stvarima.

  • Gastro

  • 17. Maj 2025  17. Maj 2025

  • 0

Sastojci:

500 gr brašna (glatko)

350 ml mlijeka

9 kašika ulja

5 kašika jogurta

20 gr svježeg kvasca ili jedna vrećica suhog kvasca

1 kašičica soli

Preljev:

3 kašike oštrog brašna

2 kašičice soli

8 kašika vode

5 gr sode bikarbone

Priprema:

1. Zamijesite tijesto

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto. Pokrijte ga kuhinjskom krpom. Ostavite na toplom oko 40 minuta.

2. Oblikujte slance

Istresite nadošlo tijesto na radnu površinu. Kidajte loptice od tijesta koje teže po 100 grama. Pokrijte ih 15 minuta kuhinjskom krpom. Valjajte prutiće i slažite u pleh obložen pek papirom. Oblikovane prutiće pokrijte još 10 do 15 minuta.

3. Pecite

Pecite se na 180°C oko 25 minuta.

4. Prelijte slanim preljevom

Minutu pred kraj izvadite slance iz pećnice i prelijte preljevom. Vratite 1 minutu u rernu da se preljev stisne. Pečene slance možete namazati rastopljenim puterom ili uljem da se sjaje. 

Prijatno!:)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...