Hronika
OBJAVLJEN SNIMAK HAPŠENJA: Specijalci u Zagrebu upali u stan vojnika osumnjičenog za dvostruko ubistvo (VIDEO)
Prije 11 min0
Za početak, pileći file operite, dobro posušite i posolite i pobiberite sa svake strane.
Gastro
21. Maj 2025 21. Maj 2025
0
Sastojci:
300 gr pilećeg filea
300 gr riže
100 gr šampinjona
1 luk
1 mrkva
1 l temeljca
50 ml vina
3 kašike masti
so i biber
bijeli luk
prstohvat bosiljka
prstohvat vlasca
kašika parmezana
kašika putera
kašika peršuna
Priprema:
1. Pripremite meso
Pileći file operite, dobro posušite i posolite i pobiberite sa svake strane.
2. Pržite
Rastopite puter, prepecite file sa svake strane po nekoliko, izvadite i ostavite sa strane.
3. Dodajte povrće i rižu
Luk i mrkvu nasjeckajte na sitne komadiće, stavite dinstati na puter gdje se file prepekao. Dok luk zastakli dodajte rižu i dinstajte nekoliko minuta, pa dodajte narendane šampinjone. Začinite i podlijte vinom.
4. Kuhajte
Kada vino ispari vratite meso i počnite podlijevati temeljcem dok riža ne počne upijati tekućinu. Dok se riža prokuhala dodajte kašiku putera i parmezan, pa kuhajte još desetak minuta. Ugasite vatru i posipajte peršunom.
Prijatno!:)
Hronika
OBJAVLJEN SNIMAK HAPŠENJA: Specijalci u Zagrebu upali u stan vojnika osumnjičenog za dvostruko ubistvo (VIDEO)
Prije 11 min0
Kultura
MINISTRICA DURAKOVIĆ OBJAVILA: Za NUB BiH osigurano 600.000 KM, ukupno 1,1 milion za sedam institucija od značaja za BIH
Prije 21 min0
Ekonomija
DIREKTOR AMAZONA NAJAVIO OTKAZE: Vještačka inteligencija sve više zamjenjuje ljude
Prije 24 min0
Šareni svijet
VELIKA INTERNET PREVARA: Unajmili su "luksuzni" apartman na Jadranu, a onda ih je dočekao šok... (VIDEO)
Prije 33 min0
Gastro
NAPRAVITE KAKAO PITU OD JOGURTA: Stari recept koji je pravi dokaz koliko jednostavni sastojci...
Prije 20h0
Gastro
NAPRAVITE ČOKOLADNU BOMBICU: Kulinarski klasik čiji recept svaki kuhar treba imati u svojoj ladici
16. Jun. 20250
Gastro
OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: Danas pravimo pečeni krompir na malo drugačiji način, još kad napravite zelenu salatu… (VIDEO)
16. Jun. 20250
Gastro
ŠTA KAŽU STRUČNJACI: Krompir i luk vam probadaju duplo brže zbog jedne navike
Prije 14h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.