PROGLAŠEN NAJBOLJI SOS ZA PASTU NA SVIJETU: Priprema se od samo četiri sastojka

Priprema za tren oka.

  • Gastro

  • 28. Maj 2025  

  • 0

Poznata talijanska autorica kuharica Marcella Hazan otkrila je jednom prilikom kako se pravi najbolji umak za tjesteninu.

Baš je ovaj njezin umak proglašen najboljim na svijtu, prše časopis Deslih. Ukoliko želite sami napraviti umak trebat će vam samo četiri sastojka. 

Za ovaj svjetski poznati i nagrađeni umak bit će vam potrebno:

  • 800 grama paradajza iz konzerve (passata),
  • jedna glavica luka,
  • 70 grama maslaca,
  • sol.
 

Priprema sosa je veoma jedostavna. Očistite luk i prerežite glavicu na dva dijela, potom ih bez sjeckanja stavite u lonac. Dodajte maslac i kratko propržite.

Nakon toga dodajte rajčicu i kuhajte na laganoj vatri 45 minuta. Hazan je tvrdila da ni luk ni ostale sastojke ne treba sjeckati. Samo ubacite da se sve zajedno kuha i da se okusi prožmu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...