KREMASTI DESERT KOJI OBARA S NOGU: Lagani biskvit i prozračni mousse od tamne čokolade su dobitna kombinacija

Lako i brzo.

  • Gastro

  • 02. Jun. 2025  

  • 0

Čokoladni moka mousse kolač je bogat i kremast desert s laganim biskvitom i prozračnim mousseom od tamne čokolade i kafe. Spoj čokolade i kafe stvara neodoljivu aromu, a svilenkasta tekstura moussea jednostavno oduševljava!

Sastojci:

Za biskvit:
3 jaja
100 g šećera
80 g brašna
2 žlice kakaa

Za mousse:
200 g tamne čokolade
1 žlica instant kave
300 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom, dodajte brašno i kakao pa izlijte smjesu u kalup obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta na 180°C.

Otopite čokoladu s kafom, ohladite, pa umiješajte tučeno vrhnje. Biskvit premažite mousseom i ostavite da se hladi najmanje tri sata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...