OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: Na brzinu napravite domaću sladoled tortu i oduševite ukućane...

Ovo su potrebni sastojci i način pripreme.

  • Gastro

  • 04. Sep. 2025  

  • 0

Sastojci:

170 gr keksa od čokolade

50 gr putera

100 gr tamne čokolade

500 gr vrhnja za šlag

malo arome vanilije

200 g kondenziranog mlijeka

2 žlice kakaa

Priprema:

Usitnite kekse u blenderu pa ih u posudi pomiješajte s otopljenim puterom i kašikom vrhnja. Promiješajte i utisnite u kalup za tortu, kao da pravite cheesecake.

Potom u mikrovalnoj otopite crnu čokoladu sa 100 gr vrhnja. U drugoj posudi izmiksajte ostatak vrhnja s vanilijom pa dodajte kondenzirano mlijeko. Odvojite kremu na dva dijela pa u jedan dio umiješajte kakao. 

Na kraju stavljajte obje kreme na podlogu. Površinu torte zagladite pa premažite otopljenom čokoladom. Stavite je u zamrzivač na nekoliko sati, a izvadite 20 minuta prije posluživanja, prenosi Atma.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...