SITNI ĆEVAP PO RECEPTU JEDNE MAJKE: Uživajte u ovom divnom, ukusnom starinskom jelu

Možete poslužiti uz meso krompir pire, rižu, makarone, šta god volite.

  • Gastro

  • 05. Jun. 2025  05. Jun. 2025

  • 0

Sitni ćevap sigurno svi volimo, posebno kad ima mamin okus. Često se jede i nalazi na stolu za Bajram i ramazan.

Luk i mrkvu izrežite na sitno te prepržite na ulju da dovoljno omekša.

Dodajte oko 500 grama junetine izrezane na kockice te pržite nekoliko minuta.

Dodajte potom lovorov list te nekoliko klinčića i ostavite da se dinsta u svom soku.

Povremeno dodajite pomalo vode samo da vam prekrije meso i tako kuhajte nekih 1,5 sat.

Pred kraj tj. pola sata pred kraj dodajte slijedeće začine: vegetu, crvenu papriku, so, biber i peršun.

Kuhajte dok vam meso ne omekša.

Možete poslužiti uz meso krompir pire, rižu, makarone, šta god volite.

To je to. Uživajte u ovom divnom starinskom jelu, prenosi Cazin.net.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...