TRIK KAKO DA VAM POHOVANO MESO BUDE KAO U RESTORANiMA: Potrebno je samo da...

Nakon što namirnicu panirate (brašno, jaje, krušne mrvice), umjesto da je odmah stavljate u ulje, stavite je u zamrzivač na 10 do 15 minuta.

  • Gastro

  • 09. Jun. 2025  09. Jun. 2025

  • 0

Pohovanje je klasik kojemu se uvijek vraćamo – bilo da pravimo šnicle, tikvice, sir ili gljive. No ponekad je to i neuredan i pomalo nespretan posao, a budući da je mnogima omiljeno, uvijek je dobro naučiti i nešto novo. Ovaj vam put donosimo jednostavan trik koji koristi i sve više chefova, a trebat će vam samo – zamrzivač.

Kratko zamrzavanje prije pohanja

Nakon što namirnicu panirate (brašno, jaje, krušne mrvice), umjesto da je odmah stavljate u ulje, stavite je u zamrzivač na 10 do 15 minuta. Panirani sloj se bolje stisne i zalijepi za namirnicu, a mogućnost da se mrvice odvoje tijekom pečenja ili prženja znatno je smanjena. Manje će se lijepiti za tavu ili ulje, a ruke vam ostaju (barem donekle) čišće jer manje mrvica pada s ruku natrag u smjesu.

Savjet za čišće ruke kod paniranja

Ako želite pohovati s još manje nereda, koristite tehniku "suha ruka – mokra ruka": Jednom rukom stavljajte u brašno i mrvice (suhi sastojci), drugom rukom u jaje (mokri sastojak). Tako izbjegavate stvaranje neugodnih paniranih grudica na prstima.

Ovaj "trik" posebno pomaže kod mekših namirnica koje se lako raspadaju (npr. sir ili riba), ali i kod klasičnih šnicli. Ako pohovano spremate unaprijed, još bolje – zamrznuto možete direktno pržiti (samo uz nešto dulje vrijeme pripreme).

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...