Vijesti
PODRŠKA KOJOVIĆEVOM PRIJEDLOGU: OSCE pozvao na usvajanje Prijedloga zakona o Sudu Bosne i Hercegovine
Prije 11 min0
Nakon što namirnicu panirate (brašno, jaje, krušne mrvice), umjesto da je odmah stavljate u ulje, stavite je u zamrzivač na 10 do 15 minuta.
Gastro
09. Jun. 2025 09. Jun. 2025
0
Pohovanje je klasik kojemu se uvijek vraćamo – bilo da pravimo šnicle, tikvice, sir ili gljive. No ponekad je to i neuredan i pomalo nespretan posao, a budući da je mnogima omiljeno, uvijek je dobro naučiti i nešto novo. Ovaj vam put donosimo jednostavan trik koji koristi i sve više chefova, a trebat će vam samo – zamrzivač.
Nakon što namirnicu panirate (brašno, jaje, krušne mrvice), umjesto da je odmah stavljate u ulje, stavite je u zamrzivač na 10 do 15 minuta. Panirani sloj se bolje stisne i zalijepi za namirnicu, a mogućnost da se mrvice odvoje tijekom pečenja ili prženja znatno je smanjena. Manje će se lijepiti za tavu ili ulje, a ruke vam ostaju (barem donekle) čišće jer manje mrvica pada s ruku natrag u smjesu.
Ako želite pohovati s još manje nereda, koristite tehniku "suha ruka – mokra ruka": Jednom rukom stavljajte u brašno i mrvice (suhi sastojci), drugom rukom u jaje (mokri sastojak). Tako izbjegavate stvaranje neugodnih paniranih grudica na prstima.
Ovaj "trik" posebno pomaže kod mekših namirnica koje se lako raspadaju (npr. sir ili riba), ali i kod klasičnih šnicli. Ako pohovano spremate unaprijed, još bolje – zamrznuto možete direktno pržiti (samo uz nešto dulje vrijeme pripreme).
Vijesti
PODRŠKA KOJOVIĆEVOM PRIJEDLOGU: OSCE pozvao na usvajanje Prijedloga zakona o Sudu Bosne i Hercegovine
Prije 11 min0
Politika
SABINA ĆUDIĆ UZDRMALA POLITIČKU SCENU: "Efendić daje jako opasne izjave, Željka Cvijanović je psihopata, Izetbegoviću i Čoviću treba Dodik!" (VIDEO)
Prije 22 min0
Zdravlje
PODACI ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO: U protekla 24 sata potvrđena još dva nova slučaja leptospiroze, ukupno prijavljeno 85 zaraženih
Prije 34 min0
Svijet
KIM JONG UN UPUTIO PORUKU PUTINU POVODOM DANA RUSIJE: "Najdraži druže..."
Prije 34 min0
Gastro
KOLAČ OD JEDNE JABUKE: Na brzinu napravite desert s istoka i oduševite ukućane… (VIDEO)
10. Jun. 20250
Gastro
TRIK KAKO DA VAM POHOVANO MESO BUDE KAO U RESTORANiMA: Potrebno je samo da...
09. Jun. 20250
Gastro
ŠTO SKUPLJA, TO VIŠE RAZLOGA DA JE NAPRAVITE KOD KUĆE: Recept za bajaderu od tri sastojka
09. Jun. 20250
Gastro
LAGANA, JEFTINA, JEDNOSTAVNA, UKUSNA I SUPERZDRAVA: Ova salata postala je pravi hit na...
10. Jun. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.