Vijesti
IRANSKE RAKETE ZASULE IZRAELSKE GRADOVE: Telv Aviv gori, padaju i na Jerusalem (FOTO, VIDE)
Prije 14 min0
Probajte odmah.
Gastro
11. Jun. 2025 11. Jun. 2025
0
Lako se priprema, a najteži dio je čekanje da se mousse ohladi.
Sastojci:
100 gr čokolade za kuhanje
100 gr bijele čokolade
500 ml vrhnja za šlag
naribana čokolada za dekoraciju
Priprema:
1. Nasjeckajte
Nasjeckajte čokoladu za kuhanje i bijelu čokoladu na manje komadiće i prebacite ih u dvije odvojene posude.
2. Promiješajte
Na srednje jakoj vatri zagrijte 200 ml vrhnja za šlag do vrenja pa sklonite s vatre. U jednakoj količini prelijte vrhnje preko nasjeckane bijele i tamne čokolade. Pustite da odstoji dvije minute pa dobro promiješajte. Nakon što se u potpunosti otopila, stavite ju sa strane kako bi se ohladila.
3. Miksajte
U većoj posudi izmiksajte ostatak vrhnja u čvrsti šlag. Dobijeni šlag u istom omjeru podijelite u dvije posude.
4. Dodajte rastopljenu čokoladu
U jednu polovicu šlaga postepeno dodajte ohlađenu bijelu čokoladu i nastavite miksati dok se sastojci ne sjedine. Isti postupak ponovite s ostatkom šlaga i tamnom čokoladom.
5. Raspodijelite
Pripremite manje posudice ili čaše za serviranje. Raspodijelite tamnu smjesu u posudice, zagladite vrh ili malo protresite da se smjesa ravnomjerno rasporedi. Na nju stavite bijelu smjesu i stavite u frižider na 3 do 4 sata.
6. Ukrasite i poslužite
Prije posluživanja na vrh svakog čokoladnog moussea naribajte malo čokolade.
Prijatno!:)
Vijesti
IRANSKE RAKETE ZASULE IZRAELSKE GRADOVE: Telv Aviv gori, padaju i na Jerusalem (FOTO, VIDE)
Prije 14 min0
Svijet
ZBOG ESKALACIJE SUKOBA: SAD upozorio građane da "odmah" napuste Iran nakon izraelskog napada
Prije 19 min0
Vijesti
EKSHUMIRANI U BLIZINI NEVESINJA: Posmrtni ostaci jedanaest žrtava sela Žulja i Vranjevići spremni za ukop
Prije 32 min0
Vijesti
"DOSTA SUNCA, VISOKE TEMPERATURE...": Bh meteorolog najavljuje vrijeme za predstojeći vikend, ali kaže da sada moramo biti zabrinuti za...
Prije 45 min0
Gastro
PO MEDITERANSKI: Danas pravimo pečene paprike prema staroj recepturi, slijedite upute...
12. Jun. 20250
Gastro
OBRADUJETE SVOJE NEPCE UKUSNOM DOMAĆOM TJESTENINOM: Slijedite recept i nećete pogriješiti
12. Jun. 20250
Gastro
TALIJANSKA POSLASTICA KOJA JE OSVOJILA SVIJET: Napravite ovaj lagani desert za samo 10 minuta, idealan za vrele ljetne dane
11. Jun. 20250
Gastro
TAJNA JE U AGDI: Napravite tulumbe prema našem receptu, nema šanse da ne uspiju… (VIDEO)
11. Jun. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.